Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(05/07/99, 13.30 GMT)

Συμφωνία στη Μόσχα για τους Ρώσους ειρηνευτές στο Κοσσυφοπέδιο
Η Ρωσία λέει ότι επέλυσε τις διαφορές της με το ΝΑΤΟ για τον ρόλο της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο. Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια για την ανάπτυξη των τρισήμισυ χιλιάδων Ρώσων ειρηνευτών, δεν προέβη όμως σε λεπτομέρειες για τη συμφωνία που επετεύχθη. Οι διαφορές αφορούσαν το πώς θα διοικούνται και πού θα μεταβούν οι Ρώσοι στρατιώτες.

Κηδεία εξηνταπέντε Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο
Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν στο χωριό Μπέλα Τσρκβα την κηδεία εξηνταπέντε Αλβανών, που λέγεται ότι έπεσαν θύματα των Σερβικών δυνάμεων. Μεταξύ των θυμάτων είναι επτά παιδιά, το μικρότερο μόλις τεσσάρων ετών. Ομάδα Βρεταννών εμπειρογνωμόνων, που εξέτασε τα πτώματα, βρήκε ότι ορισμένοι από τους νεκρούς πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο πίσω μέρος της κεφαλής. Η σφαγή έχει ενσωματωθεί στο κατηγορητήριο εγκλημάτων πολέμου κατά του προέδρου Μιλόσεβιτς και τεσσάρων συνεργατών του.

Στο Κοσσυφοπέδιο σήμερα η Σαντάκο Ογκάτα
Η Υπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Σαντάκο Ογκάτα, μεταβαίνει σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο, μαζί με Αλβανούς πρόσγυγες που επιστρέφουν από την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα επισκεφθεί επίσης και οικογένειες Σέρβων που έχουν βρει καταφύγιο στο Σερβικό Ορθόδοξο μοναστήρι στο Πρίζρεν. Την περασμένη εβδομάδα, η Υπατη αρμοστεία απηύθυνε επείγουσα οικονομική έκκληση, λέγοντας ότι τα χρήματα που διαθέτει για το Κοσσυφοπέδιο αρκούν μόνο για άλλες δύο εβδομάδες.

Εκρηξη βόμβας στη Κωνσταντινούπολη
Εκρηξη βόμβας χθες στην Κωνσταντινούπουλη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματισθούν 20.  Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Αβτσιλάρ, σε πολυσύχναστο πάρκο. Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στο Κόμμα των Κούρδων Εργατών, Πε-κα-κα και συνέστησαν στον κόσμο επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο αντίστοιχων επιθέσεων.

Συνεχίζεται η μεταφορά των Γερμανικών υπηρεσιών στο Βερολίνο
Στη Γερμανία συνεχίζεται η μεταφορά των κρατικών και κυβερνητικών υπηρεσιών από τη Βόννη, στη νέα πρωτεύουσα, το Βερολίνο. Φάλαγγα τραίνων μεταφέρει τριάντα χιλιάδες κομμάτια επίπλων, βιβλία και αρχεία από τη Βόννη στο Βερολίνο. Αλλα αντικείμενα, όπως τα επτάμισυ χιλιάδες μπουκάλια κρασιού του Κοινοβουλίου θα μεταφερθούν σε φορτηγά ψυγεία. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την μεταφορά του στο Βερολίνο μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Τόνυ Μπλαιρ προσπαθεί να καθησυχάσει τους Προτεστάντες
Ο Βρεταννός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλαιρ, διαβεβαίωσε τους ενωτικούς προτεστάντες στη Βόρεια Ιρλανδία ότι αν ο ΙΡΑ δεν παραδώσει τα όπλα του, όπως προβλέπει το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα Βρεταννίας-Ιρλανδίας, η πολιτική του πτέρυγα, το Σιν Φέιν, θα αποκλειστεί από το εκτελεστικό όργανο της Βορείου Ιρλανδίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.