Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μιλόσεβιτς
Διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μιλόσεβιτς

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(06/07/99, 1830GMT)

Νέες κινητοποιήσεις της σερβικής αντιπολίτευσης
Κλιμακώνονται οι εκδηλώσεις της σερβικής αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Το δημοτικό συμβούλιο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Σερβίας, του Νόβι Σαντ, ζήτησε με ψήφισμα του την παραίτηση του κυρίου Μιλόσεβιτς, ενώ ο  δήμαρχος της τρίτης σε μέγεθος πόλης, της Νις, απηύθυνε έκληση στην διεθνή κοινότητα για την αποστολή βοηθείας που θα παρακάμπτει την κεντρική κυβέρνηση. Αλλά ανταποκριτής του ΒΒΣ στο Βελιγράδι λέει ότι ο  πρόεδρος Μιλόσεβιτς δεν φαίνεται να απασχολείται με τις εκκλήσεις για παραίτηση του και δεν έχει αρχίσει ακόμη να απαντά στις ενέργειες της αντιπολίτευσης.

Ανησυχία για τους Τσιγγάνους του Κοσσυφοπεδίου
Η υπάτη αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Σαντάκο Ογκάτα, είπε ότι το δυσκολότερο και σοβαρότερο πρόβλημα στο Κοσσυφοπέδιο αυτή την στιγμή είναι η προστασία των Τσιγγάνων. Οι δηλώσεις της έγιναν στην Πρίστινα όπου επισκέφθηκε ένα σχολείο στο οποίο έχουν καταφύγει περίπου 5.000 Τσιγγάνοι που φοβούνται αντίποινα από τους Αλβανούς. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου λένε πως οι Τσιγγάνοι συνεργάστηκαν με τους Σέρβους στις διώξεις εναντίον τους.

Εκκληση ειρήνης από την νέα Ισραηλινή κυβέρνηση
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ κάλεσε τις αραβικές χώρες που συνορεύουν με το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του και να κινηθούν με ταχύτητα για την αποκατάσταση της ειρήνης στην  Μέση Ανατολή. Ο κύριος Μπάρακ αναφέρθηκε στην ανάγκη ειρήνευσης με την Συρία και επανέλαβε την υπόσχεση του να αποσύρει όλες τις ισραηλινές δυνάμεις από τον νότιο Λίβανο μέσα σε ένα χρόνο. Κάλεσε δε τους Παλαιστινίους να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κάνουν ειρήνη. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δέχτηκε με ικανοποιηση τα σχόλια του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Νέα πτώση ρεκόρ του Ευρώ
Η τιμή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος -του Ευρώ- υπέστη και νέα πτώση, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο της μέχρι τώρα ιστορίας του, μετά την δημοσιοποίηση αποθαρρυντικών στοιχείων για τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής κάνει λόγο για μείωση του εμπόριου και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες πως η οικονομική δραστηριότητα φέτος θα είναι χαμηλότερη από ό,τι είχε προβλεφθεί. Επί πλέον στην Γερμανία σημειώθηκε νέα άνοδος της ανεργίας, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ξεπερνά πλεόν τα 4.100.000.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.