Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πρόσφυγες και ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από λιμό στην Σερβία
Πρόσφυγες και ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από λιμό στην Σερβία

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(09/07/99, 0530GMT)

Παραπομπή κοινοτικού Επιτρόπου στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο
Την παραπομπή του απερχόμενου κοινοτικού επιτρόπου -υπεύθυνου για την βιομηχανία - Μάρτιν Μπάγκεμαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αποφάσισαν να ζητήσουν  ομόφωνα οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η χωρίς προηγούμενο απόφαση ελήφθη διότι ο κύριος Μπάγκεμαν -επίτροπος υπέυθυνος για την νομοθεσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, προσελήφθη από την Ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica.

Επεισόδια στην Σερβία
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθές ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κατά την διάρκεια αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στην πόλη Προκούπλιε της νότιας Σερβίας.

Αντιπαράθεση Γκλιγκόροφ - Μεϊντάνι για τα σύνορα στα Βαλκάνια
Την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου προεξόφλησε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι. Σε δηλώσεις του στα Σκόπια, ο κύριος Μεϊντάνι είπε ότι τα σύνορα δεν έχουν νόημα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι δηλώσεις του οδήγησαν σε ανοικτή και δημόσια διαφωνία του με τον πρόεδρο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Κίρο Γκλιγκόροφ, ο  οποίος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των συνόρων στην Βαλκανική.

Ειρηνευτικές συνομιλίες στην Μέση Ανατολή
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ, τρείς ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αρχίζει διάλογο με Άραβες ηγέτες με στόχο την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή. Ο κύριος Μπάρακ αφίκνειται σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.