Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μουσουλμάνος κληρικός απευθύνεται στο συγκεντρωμένο πλήθος
Μουσουλμάνος κληρικός απευθύνεται στο συγκεντρωμένο πλήθος

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(14/07/99, 1330GMT)

Μεγάλη ισλαμική φιλοκυβερνητική διαδήλωση στην Τεχεράνη
Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Τεχεράνης για να υποστηρίξουν την ισλαμική ηγεσία της χώρας και να καταδικάσουν το πρόσφατο κύμα των βίαιων διαδηλώσεων.  Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ  Αλί Χαμενεί σε μήνυμα του προς το συγκεντρωμένο πλήθος επανέλαβε την υπόσχεση του να  ταπεινώσει και να συντρίψει τους διαδηλωτές οι οποίοι, όπως είπε, υποστηρίζονται από το εχθρούς του Ιραν στο εξωτερικό. Ανώτατος κληρικός είπε στο πλήθος που επευφημούσε ότι όσοι συλληφθούν για σαμποτάζ και καταστροφή κρατικής περιουσίας και κριθούν ένοχοι, θα καταδικαστούν σε θάνατο.  Και ο μεταρρυθμιστής Πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί καδίκασε τα πρόσφατα βίαια επεισόδια.

Ομηροι σε λεωφορείο στην Βόρειο Ελλάδα
Αλβανός κρατά τέσσερεις ομήρους σε λεωφορείο στην Βόρειο Ελλάδα και ζητά από τον οδηγό να μεταβεί στην Αλβανία. Αρχικά ο αλβανός, που πιστεύεται πως είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα, είχε συλλάβει ομήρους και τους 50 επιβάτες του λεωφορείου, αλλά άφησε τους περισσότερους ελέυθερους. Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από την Γουμένισσα στην Θεσσαλονίκη. Πριν δύο μήνες άλλος αλβανός είχε και πάλι καταλάβει λεωφορείο με οκτώ ομήρους και είχε μεταβεί στην Αλβανία. Σε σωστική επιχειρήση των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν ο ίδιος και ένας όμηρος.

Παράνομη η αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση λέει η Τουρκία
Η κυπριακη αίτηση γιά ένταξη στην Ευρωπαϊκή  Ενωση  δεν  έχει καμία απολύτως νομική βάση, είπε  ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σερμέτ Αταντσαλί .  Ο κυριος Αταντσαλί είπε ότι η αίτηση της Τουρκίας γιά ένταξη στην Κοινότητα δεν συνδέεται με το αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς και τόνισε ότι το πρόβλημα πηγάζει από την άρνηση των Βρυξελλών να εκπληρώσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της έναντι της Αγκυρας.

Σερβία - Μαυροβούνιο συζητούν το μέλλον της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας
 Εκπρόσωποι της Σερβίας και του Μαυροβουνίου συναντώνται σήμερα στο Βελιγράδι για να προσδιορίσουν τις σχέσεις των δύο αυτών δημοκρατιών. Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δήλωσε πως θα πρέπει να μειωθεί η δύναμη του γιουγκοσλαβικού στρατού που βρίσκεται στο έδαφος της δημοκρατίας του. Αν δεν εκπληρωθούν οι όροι του, το Μαυροβούνιο έχει αφήσει να γίνει γνωστό ότι θ'αποφασισθεί με δημοψήφισμα η ανεξαρτητοποίησή του από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

Απελευθερώνονται οι εξαγωγές βρετανικών βωδινών
Η Ευρωπακή Επιτροπή ήρε την ολοκληρωτικη απαγόρευση εξαγωγών που είχε  επιβάλλει για τα βρετανικά βωδινά. Εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η απόφαση θα ισχύσει από 1ης Αυγούστου. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί πριν τρία χρόνια όταν η βρετανική κυβέρνηση είχε παραδεχτεί πως υπήρχε κίνδυνος να περάσει η ασθένεια των τρελών αγελάδων από τα ζώα στους ανθρώπους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.