Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Διεθνή αναγνώριση επιζητά ο Ραούφ ΝτενκτάςΑσκηση πιέσεων στην Τουρκία θέλει ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης
Ασκηση πιέσεων στην Τουρκία θέλει ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης
Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(16/07/99, 1330GMT)

Περιορισμένες αντιδράσεις της Λευκωσίας για το τουρκικού ψήφισμα για το Κυπριακό
Περιορισμένες ήταν οι αντιδράσεις της Λευκωσίας στο χθεσινό ψήφισμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το Κυπριακό. Η τουρκική εθνοσυνέλευση σε ψήφισμα της με αφορμή την 25η επέτειο από το πραξικόπημα στην Κύπρο, έθεσε ως όρο για την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου στο νησί την αναγνώριση της ούτως καλουμένης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου ως ισοτίμου εταίρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Παρ'ολα αυτά ο υπουργος αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Γουίλιαμ Κοέν που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Αγκυρα, είπε ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουν χωρίς όρους οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς.

Νέα προσπάθεια για να σωθεί η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία
Η Βρετανίδα υπουργός για θέματα Βορείου Ιρλανδίας, Μο Μόουλαμ, άρχισε νεό γύρο συνομιλιών με τα πολιτικά κόμματα της επαρχίας σε μια προσπάθεια διάσωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας. Η πρωτοβουλία της κυρίας Μόουλαμ έρχεται μετά την άρνηση του μεγαλυτέρου κόμματος των Προτεσταντών να συμμετάσχει, μαζι με το Σιν Φέιν, στο νέο εκτελεστικό όργανο της Βορείου Ιρλανδίας αν προηγουμένως δεν αρχίσει ο ΙΡΑ την παράδοση του οπλοστασίου του. Ο ηγέτης του κυριοτέρου κόμματος των  Προτεσταντών Ντεηβιντ Τριμπλ ζήτησε συνομιλίες με τα άλλα κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας λέγοντας ότι θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα τους.

Σε κλίμα αισιοδοξίας συνεχίζονται οι συνομίλιες Κλίντον - Μπάρακ
Επαναλαμβάνονται σήμερα στην Γουάσιγκτον οι συνομιλίες του νέου ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Μπάρακ και του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον.  Χθες οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για μιά νέα αρχή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μεση Ανατολή. Ο κυριος Μπάρακ είπε ότι το Ισραήλ προτίθεται να προβεί σε συμβιβασμούς και εξέφρασε την αισοδοξία του για το ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Πρόεδρο Ασσαντ της Συρίας.

Βίαια επεισόδια εναντίον μεταναστών στην Ισπανία
Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη Ταράσα της βορειοανατολικής Ισπανίας, κοντά στην Βαρκελώνη, μετά από τρεις νύχτες βίαιων επεισοδίων εναντίον βορειοαφρικανών μεταναστών. Η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις για να προστατεύσουν τζαμιά, καταστήματα και κοινοτικά κέντρα, που έχουν αποτελέσει στόχους επιθέσεων λευκών κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την μετανάστευση. Τα επεισόδια άρχισαν μετά από συγκρούσεις νεαρών Ισπανών και Μαροκινών στις αρχές της εβδομάδας και κλιμακώθηκαν μετά την συμμετοχή σε αυτά ακροδεξιών οργανώσεων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.