Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

+Ο Τζον Κέννεντυ Τζούνιορ με την μητέρα του Τζάκυ Κέννεντυ Ωνάση
Ο Τζον Κέννεντυ Τζούνιορ με την μητέρα του Τζάκυ Κέννεντυ Ωνάση
Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(20/07/99, 0600GMT)
 

Γλαύκος Κληρίδης : Να τερματισθεί η κατοχή της Βόρειας Κύπρου

Η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο γιορτάζει την εικοστιπέμπτη επέτειο της τουρκικής εισβολής παρουσία του τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ . Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι οι τουρκοκύπριοι θα ήταν σε μαζικούς τάφους ή στην εξορία εάν η Τούρκια δεν είχε αποφασίσει να επέμβει το 1974 . Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης ζήτησε να αυξηθούν οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας πρός την Τουρκία γιά να τερματισθεί η κατοχή της Βόρειας Κύπρου .

Αναζωπύρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας , υπόσχεται ο Εχούντ Μπάρακ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ ολοκληρώσε τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Κλίντον στην Ουάσιγκτον . Ο κ. Μπάρακ σε συνέντευξη τύπου υπογράμμισε την εντονη επιθυμία του γιά την αποκατάσταση τηξς ειρήνης στη Μέση Ανατολή . Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε στην  ανάγκη γιά απ ευθείας διαπραγματεύσεις με τις γειτονικές χώρες και παρατήρησε ότι σε μία περίοδο δεκαπέντε μηνών θα γίνει σαφές εάν έχει ξεπερασθεί το  σημερινό αδιέξοδο και εάν έχει επιτευχθεί η ειρήνη . Από την πλευρά του ο πρόεδρος Κλίντον τόνισε ότι η ενίσχυση του Ισραήλ και η ασφάλεια των Παλαιστινίων και της Ιορδανίας αποτελούν βασική προυπόθεση γιά μία μόνιμη ειρήνη στην περιοχή .

Τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα κατά του Ισραήλ , ζητά η Συρία

Η Συρία ζήτησε από τις ακραίες παλαιστινιακές και μουσουλμανικές οργανώσεις να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ. Πρόκειται γιά την πλεόν σημαντική απόφαση των τελευταίων ετών που δείχνει ότι η Δαμασκός είναι αποφασισμένη να συνάψει ειρήνη με το κράτος του Ισραήλ , σημείωνουν οι αναλυτές .

Επίθεση κατά του Χαταμί

Στο Ιράν ομάδα ανώτατων αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης επέκριναν έντονα τον μεταρρυθμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Χαταμί μετά τις φοιτητικές διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας .Οι αξιωματικοί της Επαναστατικής Φρουράς κατηγόρησαν τον πρόεδρο Χαταμί ότι δεν αντιμετώζει με το απαραίτητο σθένος την  κατάσταση και ότι παραμελεί τις επαναστατικές του υποχρεώσεις . Οπως μεταδίδουν  οι ανταποκριτές η επίθεση κατά του ιρανού προέδρου σηματοδοτεί την ενταντικοποίηση της διαμάχης γιά την εξουσία μεταξύ των συντηρητικών και των μετααρυθμιστών .

Νέες πληροφορίες γιά τη συντριβή του αεροσκάφους του Τζον  Κένεντι τζούνιορ

Περισσότερες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές γιά τις συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους με πιλότο τον Τζον Κένεντι , υιού του δολοφονήθεντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι . Με βάση τις ενδείξεις του ραντάρ το αεροπλάνο , πρίν συντιβή και εξαφανισθεί στον ωκεανό ,  άρχισε να πέφτει  με ταχύτητα 1.500 μέτρων το λεπτό . Ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η ταχύτητα αυτή είναι δεκαπλάσια της ταχύτητας που θα έπρεπε να έχει ο τύπος του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν ο Τζον Κένεντι , η συζυγός του και η αδελφή της συζύγου του.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.