Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Η ανοικοδόμηση του Κοσυφοπεδίου συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες
Η ανοικοδόμηση του Κοσυφοπεδίου συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(28/07/99, 0600 GMT)

Την εξεύρεση πόρων για την ανοικόδομηση του Κοσσυφοπεδίου αναζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες 100 κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί
Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλες το πρώτο μεγάλο συνέδριο για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου. Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 100 κυβερνήσεις και οργανισμοί, από τους οποίους θα ζητηθεί να διαθέσουν συνολικά βοήθεια ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων δολλαρίων για την αντιμετώπιση άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών.
 

Σε στρατοδικείο κατηγορούμενος για ανυποταξία απολογείται σήμερα ο εκ των ηγετών της Σερβικης αντιπολίτευσης Ζόραν Τζίντζιντς
O Ζόραν Τζίντζιντς, ένας απο τους ηγέτες της Σερβικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να απολογηθεί σε στρατοδικείο αργότερα σήμερα για τη κατηγορία της ανυποταξίας επειδή δεν κατετάγη στο σερβικό στρατό  κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κύριος Τζίντζιντς βρισκόταν στο Μαυροβούνιο κατα τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε το χαρτί επιστράτευσης.
 

Νέες διαπραγματεύσεις για τη μείωση των στρατηγικών όπλων ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία
Οι συνομιλιες του ρώσου πρωθυπουργού Σερκέι Στεπάσιν και του αμερικανού αντιπροέδρου Αλ Γκορ στην Γουάσιγκτον διεξηχθησαν σε φιλικη -- κατά τα φαινόμενα-- ατμόσφαιρα μεταδίδει  ανταποκριτής του ΒΒC στην αμερικανική πρωτεύουσα, γεγονός που αντανακαλαται και στην  συμφωνία για τον νέο γύρο συνομιλιών τον Αύγουστο. Προβλήματα όμως παραμένουν. Ο κύριος Γκορ επεσήμανε οτι δεν μπορεί να υπάρξει νέα συμφωνία για την μείωση των στρατηγικών όπλων, αν πρώτα η ρωσική βουλή δεν επικυρώσει την προηγούμενη, την ΣΤΑΡΤ 2, η οποία είχε συμφωνηθεί πριν έξη χρόνια. Η νέα συμφωνία, που θα ονομάζεται ΣΤΑΡΤ 3, αναμένεται να προβλέπει την μείωση των πυρηνικών κεφαλών σε κάτω από δυόμιση χιλιάδες για την κάθε πλευρά.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.