Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Η ανοικοδόμηση του Κοσυφοπεδίου συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες
Η ανοικοδόμηση του Κοσυφοπεδίου συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(28/07/99, 1400 GMT)

Mεγάλη διεθνής διάσκεψη στις Βρυξέλλες για την  ανοικόδομηση του Κοσσυφοπεδίου
Ανώτεροι αξιωματούχοι από εκατό και πλέον χώρες και διεθνείς οργανισμούς συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις άμεσες ανάγκες του Κοσσυφοπεδίου. Η ανταποκρίτρια του BBC στις Βρυξέλλες επισημαίνει ότι οι σύνεδροι αναμένεται να υποσχεθούν τη συγκέντρωση τριακοσίων περίπου εκατομμυρίων δολλαρίων, του ποσού δηλ. που απαιτείται, όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων του Κοσυφοπεδίου τον χειμώνα.

Ανακρίνονται 10 άτομα για τον φόνο των 14 Σέρβων αγροτών
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ανακρίνονται δέκα άτομα για την ανάμιξή τους στον φόνο, την περασμένη εβδομάδα, δεκατεσσάρων Σέρβων αγροτών  στο χωριό Γκράτσκο του Κεντρικού Κοσσυφοπεδίου. Στρατιωτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι τέσσερα απο τα άτομα που κρατούνται συνελήφθησαν σε σπίτια μέσα ή γύρω από το χωριό Γκράτσκο. Ας σημειωθεί ότι σήμερα έγινε η κηδεία των θυμάτων στο χωριό. Παρέστη ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Κοσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ.

Σε στρατοδικείο με την κατηγορία της ανυποταξίας οδηγήθηκε  σήμερα ο Ζόραν Τζίντζιντς
O Ζόραν Τζίντζιντς, ένας απο τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σερβία, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον στρατοδικείου με την κατηγορία της ανυποταξίας, επειδή δεν κατετάγη στο σερβικό στρατό  κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κύριος Τζίντζιντς που βρισκόταν στο Μαυροβούνιο κατα τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών υποστηρίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον του έχουν πολιτικά κίνητρα και, όπως δήλωσε σήμερα, θα εντείνει τις πολιτικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει κατά του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Μπουλέντ Ετσεβίτ την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου
Ικανοποιημένη δηλώνει η τουρκική πολιτικη ηγεσία από τον πρώτο γύρο του ελληνοτουρκικού διαλόγου που ολοκληρώθηκε χθες στην Αγκυρα. Η Τουρκία ελπίζει ότι οι συνομιλίες, παρά το γεγονός ότι αφορούν δευτερεύουσας σπουδαιότητας θέματα, θα συμβάλουν στην αποτροπή μελλοντικών κρίσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο διάλογος συνεχίζεται αύριο στην Αθήνα με κύριο στόχο την διαμόρφωση κοινών θέσεων στις προσπάθειες για την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και κασέτες παραδίδονται στο πυρ στην Κίνα
Οι κινεζικές αρχές που συνεχίζουν την εκστρατεία κατά της παράνομης πλέον θρησκευτικής αίρεσης Φαλουνγκόνγκ έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και κασέτες. Ταυτόχρονα, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης (που υποστηρίζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα) εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση κατά του ηγέτη της αίρεσης Λι Χοντζχί τον οποίο κατηγορούν ότι επιχειρεί ν'αντικαταστήσει την κυβέρνηση και πως εμφανίζεται στις μάζες ως θεός.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.