Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(02/08/99, 1330 GMT)
Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Τουλάχιστον διακόσια πενήντα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από χίλια τραυματίσθηκαν όταν συγκρούσθηκαν δύο επιβατηγά τρένα στην Ινδία . Πολλά άτομα είναι ακόμη παγιδευμένα στα συντρίμια και εκφράζονται φόβοι ότι θα ανασυρθούν κι άλλοι νεκροί . Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Γκαισάν , ογδόντα χιλιόμετρα από την πόλη Τζαλ Παιγκούρι , και θεωρείται το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα . Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ένα από τα τρένα μετέφερε στρατιώτες και εκρηκτικές ύλες . Το πολύνεκρο δυστύχημα προκλήθηκε επειδή δεν δόθηκε το σωστό σήμα στους οδηγούς των τρένων .

Εγκαταλείπουν το Κοσυφοπέδιο οι Σέρβοι
Ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός ενός σερβικού χωριού απομακρύνθηκε από το Κοσυφοπέδιο, υπό τη συνοδεία αμερικανικών ελικοπτέρων και ανδρών της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Οι πρόσφυγες είπαν ότι φεύγουν για να γλιτώσουν από τις βιαιπραγίες και τους εκφοβισμούς των αλβανοφώνων. Οι Σέρβοι υποστήριξαν ότι η βομβιστική επίθεση με στόχο ορθόδοξη εκκλησία στην Πρίστινα το Σάββατο αποτελεί μέρος του σχεδίου που αποσκοπεί στον ξεριζωμό των Σέρβων από το Κοσυφοπέδιο.

Η Ρωσία εναντίον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσυφοπεδίου
Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσυφοπεδίου ζητεί η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τον Ου Τσε Κα ότι παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, με επιθέσεις εναντίον των Σέρβων, αλλά και με απειλές εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Παράλληλα, δήλωσε ότι ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η κράτηση του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, το Σάββατο.

Συνάντηση Εχουντ Μπάρακ με Μπόρις Γέλτσιν
Στη Μόσχα μεταφέρεται πλέον η προσπάθεια της νέας ισραηλινής κυβέρνησης για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Μπάρακ συναντά σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν. Ενα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις με τη Συρία, της οποίας ο πρόεδρος Ασαντ είχε και αυτός επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές του περασμένου μηνός. Στο μεταξύ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έναρξη της αποχώρησής των δυνάμεών  του από τη Δυτική Οχθη την πρώτη Οκτωβρίου .

Θετικές οι συναντήσεις για την ειρήνευση με το Ισραήλ
Οι Παλαιστίνοι αξιωματούχοι θεωρούν θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ και τους εκπροσώπους του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της οργάνωσης που εδρεύει στη Συρία και αντιτίθεται στην ειρήνευση με το Ισραήλ. Επιτυχή χαρακτήρισαν και οι δύο πλευρές τη συνάντηση στο Κάιρο.

Ελλείψεις πετρελαίου στη Ρωσία
Η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποίησε έκτακτες διαβουλεύσεις με εκπροσώπους εταιριών πετρελαιοπαραγωγής σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις πετρελαίου που προκαλούν χάος σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ρωσικές εταιρίες εκμετάλλευσης του πετρελαίου προτιμούν να εξαγάγουν το πετρέλαιο, παρά να το διοχετεύουν στην εσωτερική αγορά. Η κυβέρνηση από την άλλη μεριά, εξηγεί ο ανταποκριτής του BBC, δεν επιθυμεί να περιορίσει τις εξαγωγές, ενώ διστάζει να ανεβάσει την τιμή του πετρελαίου στο εσωτερικό για να μην πυροδοτήσει πληθωριστικές τάσεις.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.