Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Ρωσία υπόσχεται να καταστείλει την εξέγερση των ισλαμιστών στο Νταγκεστάν
Η Ρωσία υπόσχεται να καταστείλει την εξέγερση των ισλαμιστών στο Νταγκεστάν

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(11/08/99 2000GMT)

Ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στο Νταγκεστάν
Στον Καύκασο οι ρωσσικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν μεγάλη στρατιωτική επιχειρηση για την απώθηση των χιλίων μουσουλμάνων από την Τσετσενία οι οποίοι έχουν εισβάλει σε αρκετά ορεινά χωριά στην ρωσσική δημοκρατία του Νταγκεστάν. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από τήν ημέρα της εισβολής σκοτώθηκαν δέκα άτομα και είκοσι επτά τραυματίστηκαν.

Εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν την έκλειψη
Η τελευταία ολική έκλειψη ηλίου της χιλιετίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ευρώπη. Στη Μεγάλη Βρετανία, για δύο περίπου λεπτά, ο ήλιος φαινόταν σαν σκοτεινός δίσκος στεφανωμένος από ένα φωτεινό δακτυλίδι. Εκατομμύρια άτομα σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν σε τοποθεσίες, όπου η έκλειψη  ήταν καλύτερα ορατή για να απολαύσουν το θέαμα. Το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του πρώτα στον Καναδά και αμέσως μετά άρχισε να κινείται προς Ανατολάς με ταχύτητα δύο χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στο πλευρό της αντιπολίτευσης
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας συνεχίζει τις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γιουγκοσλαβία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συσταθεί μεταβατική κυβέρνηση, προκειμένου να αντικατασταθεί ο πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Μειώνεται ο σερβικός πληθυσμός στο Κοσσυφοπέδιο
Η επιτροπή για τους πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη βία εναντίον της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο, ωθεί πολλούς Σέρβους να εγκαταλείψουν την επαρχία. Εκπρόσωπος της επιτροπής σημειώνει ότι οι Σέρβοι που έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα Πρίστινα, είναι λιγότεροι από δύο χιλιάδες, ενώ πριν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ήταν περίπου σαράντα χιλιάδες.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Μία μέρα μετά την κατάρριψη του πακιστανικού περιπολικού αεροσκάφους από ινδικό μαχητικό, το Πακιστάν άνοιξε πυρ εναντίον ινδικών στρατιωτικών ελικοπτέρων, που βρίσκονταν στα σύνορα των δύο χωρών. Τα ελικόπτερα μετέφεραν δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν κληθεί να παρατηρήσουν τα συντρίμμια του πακιστανικού αεροσκάφους. Σύμφωνα με Πακιστανό στρατιωτικό εκπρόσωπο, το ινδικό αεροσκάφος επιχείρησε να διεισδύσει στον εναέριο χώρο του Πακιστάν.

Αποκλεισμός χωριών των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό
Ο ισραηλινός στρατός επέβαλε τον αποκλεισμό ορισμένων χωριών Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη, μετά τον πυροβολισμό ενός Εβραίου αποίκου. Εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος ή η έξοδος από τα χωριά, παρά μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.