Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ενισχύσεις απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση στο Νταγκεστάν - εντείνονται οι συγκρούσεις
Ενισχύσεις απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση στο Νταγκεστάν - εντείνονται οι συγκρούσεις

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(13/08/99 1530 GMT)

Ενισχύσεις στέλνουν οι Ρώσοι στο Νταγκεστάν
Στη Ρωσία ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών στη δημοκρατία του Νταγκεστάν, οι οποίοι έχουν καταλάβει αρκετά χωριά. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα, υπάρχουν φόβοι ότι η σύρραξη θα επεκταθεί σε ολόκληρο το Νταγκεστάν, που είναι μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι πρόσφυγες ξεπερνούν ήδη τις έξι χιλιάδες.

Το ΠΚΚ θα παραδώσει τα όπλα αν χορηγηθεί αμνηστεία
Στην Τουρκία, ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, Αμπντουλάχ Οτσαλάν δήλωσε ότι το ΠΚΚ είναι έτοιμο να καταθέσει τα όπλα αν η Αγκυρα αποφασίσει να χορηγήσει αμνηστεία στους Κούρδους αυτονομιστές. Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι μόλις αποσυρθούν οι δυνάμεις του ΠΚΚ από την Τουρκία θα γίνει ειδικό συνέδριο του κόμματος στο εξωτερικό, όπου οι Κούρδοι αντάρτες θα αποφασίσουν επίσημα τον τερματισμό της βίας και την προσφυγή σε έννομες ενέργειες για την επίτευξη των στόχων τους.

Εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράκ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι οι Ιρακινοί εκτόξευσαν πυραύλους εδάφους-αέρος και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα εναντίον αεροσκάφους, που περιπολούσε στη ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού πάνω από το βόρειο Ιράκ. Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι Ιρακινοί εκτόξευσαν πυραύλους από τότε που το Ιράκ άρχισε να προκαλεί τις αμερικανικές και βρετανικές αεροπορικές επιχειρήσεις αεροπορικής περιπολίας, στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Κοινό αντι-πυραυλικό σύστημα για ΗΠΑ - Ιαπωνία
Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε επισήμως ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από την ανάπτυξη αντι - πυραυλικού αμυντικού συστήματος. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια ενός άλλου, του αποκαλούμενου Πόλεμος των Αστρων, που είχε ξεκινήσει ο πρόεδρος Ρίγκαν και το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους διαδόχους του ως ανέφικτο. Η Κίνα επέκρινε την εν λόγω αμερικανικο-ιαπωνική συμφωνία, λέγοντας ότι απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής.

Αναταραχές και απαγωγές στη Λιβερία
Πληροφορίες από τη Λιβερία αναφέρουν ότι περίπου εκατό μέλη ανθρωπιστικών ομάδων, που επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα, συνάντησαν εμπόδια στα σύνορα με τη γειτονική Γουϊνέα από ένοπλους άνδρες, που ζητούσαν καύσιμες ύλες. Τα μέλη των ανθρωπιστικών ομάδων προσπαθούν να διασχίζουν τα σύνορα, μετά τις πρόσφατες αναταραχές και τις απαγωγές, που σημειώθηκαν στην περιοχή. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έξι μέλη ανθρωπιστικών ομάδων απήχθησαν από ομάδες ανταρτών. Η κυβέρνηση της Λιβερίας είπε ότι απέστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.