Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Μπορίς Γέλτσιν και ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Μπορίς Γέλτσιν και ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(16/08/99 0830 GMT)

Η ρωσική Κάτω Βουλή αποφασίζει σήμερα εάν θα εγκρίνει τον διορισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν
Η Κάτω Βουλή της Ρωσίας πρόκειται σήμερα να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τον διορισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρωθυπουργία. Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα εκτιμά πως αν και το κοινοβούλιο έχει καταδικάσει ως αποσταθεροποιητικό και άνευ λόγου τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στον οποίο προέβη την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Γέλτσιν, αναμένεται πως θα εγκριθεί ο διορισμός του κ. Πούτιν. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεργασθεί με το ΝΑΤΟ, αν και θα διατηρήσει παράλληλα τις σχέσεις της με τη Γιουγκοσλαβία.

Διατίθενται στο εμπόριο όπλα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου
Οπως αποκαλύπτει η σημερινή Independent, έχουν καταλήξει στη Βρετανία και είναι έτοιμα να διατεθούν στο εμπόριο, όπλα τα οποία υποτίθεται ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου είχε παραδώσει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσεφέρθησαν σε εμπόρους όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο εκατόν σαράντα τόνοι ισχυρών εκρηκτικών υλών, όπως επίσης και οβίδες, αυτόματα όπλα, ακόμη και νάρκες.

Συνομιλίες για τη στρατιωτική συνεργασία Ιαπωνίας - Ρωσίας
Η Ιαπωνία και η Ρωσία άρχισαν νέες συνομιλίες με στόχο τη βελτίωση της στρατιωτικής συνεργασίας τους. Ο υπουργός Αμύνης της Ιαπωνίας πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη Μόσχα και πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Σεργκέγιεφ. Οι δύο χώρες σχεδιάζουν να πραγματοποιήουν, από κοινού, τον ερχόμενο μήνα στον Ειρηνικό Ωκεανό ναυτικές ασκήσεις.

Προσπάθειες για την επίλυση της κρίσεως στη Δημοκρατία του Κογκό
Διπλωματικές προσπάθειες καταβάλλονται για την επίλυση της κρίσεως που προκάλεσαν οι συγκρούσεις των δυνάμεων της Ουγκάντα και της Ρουάντα στη Δημοκρατία του Κογκό. Ας σημειωθεί ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν τους αντάρτες του Κογκό, που αγωνίζονται κατά των δυνάμεων του προέδρου Καμπίλα.

Δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Παρά τις διήμερες συνομιλίες που είχαν, οι αξιωματούχοι των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων της αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από την κατεχόμενη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη. Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ είχε δηλώσει ότι οι προετοιμασίες θα άρχιζαν τον ερχόμενο μήνα για μία νέα, σταδιακή αποχώρηση που θα γινόταν τον Οκτώβριο, αλλά οι Παλαιστίνιοι δεν θεώρησαν την πρόταση αυτή επαρκή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.