Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία
Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(19/08/99 1630 GMT)
 

Περισσότεροι από έξι χιλιάδες οι νεκροί στην Τουρκία
Τα συνεργεία διάσωσης στην Τουρκία συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες για την εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων. Περισσότεροι από 6.000 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.000. Κάθε ώρα που περνά καθίσταται ξεκάθαρο το γεγονός οι οι τουρκικές αρχές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την τεράστιας έκτασης καταστροφή. Στην πόλη Γκολτσούκ, έκδηλη είναι η οργή του πληθυσμού κατά της αδυναμίας των αρχών να παράσχουν αποτελεσματική βοήθεια. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, αναφερόμενος στους χιλιάδες νεκρούς που άφησε πίσω του ο σεισμός, είπε ότι υπάρχει κίνδυνος για επιδημίες. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναγνώρισε την αδυναμία των αρχών και τόνισε ότι απαιτείται αρτιότερη οργάνωση για την αντιμετώπιση άλλων φυσικών καταστροφών στο μέλλον.

Προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Σερβία
Σχέδια για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Σερβία ανακοίνωσε το σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μια μέρα πριν την μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιείται απόψε στο Βελιγράδι. Τα σχέδια για προσφυγή στις κάλπες φαίνεται να αποτελούν μέρος συμφωνίας της σερβικής κυβέρνησης με τον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Βουκ Ντράσκοβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα εκφωνήσει λόγο στην αποψινή μεγάλη συγκέντρωση του αντιπολιτευτικού συνασπισμού.

Συλλήψεις μεταναστών στη Γαλλία
Πάνω από εκατόν πενήντα άτομα συνέλαβε η γαλλική αστυνομία σε μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση που είχε στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης προς τη Βρετανία. Η επιχείρηση έλαβε χώρα στο λιμάνι του Καλαί και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γαλλικής πρωτεύουσας και οι συλληφθέντες προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, την Αλγερία, το Ιράκ, το Κοσσυφοπέδιο, Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα. Η  κινητοποίηση των γαλλικών αρχών απεφασίσθη έπειτα από τις αυξανόμενες ανησυχίες της Βρετανίας για την παράνομη είσοδο μεταναστών στην επικράτειά της από τη Γαλλία και τις βίαιες συμπλοκές μεταξύ των κατοίκων του Ντόβερ και αλλοδαπών.

Η Ελβετία κατηγορεί τη Βοσνία για απάτη
Με διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς τη Βοσνία απειλεί η ελβετική κυβέρνηση αν δεν ανευρεθεί ποσό ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων που χορήγησε πρόσφατα η Ελβετία προς την πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία. Οι ελβετικές αρχές αναγνωρίζουν τώρα ότι το τεράστιο ποσό εξαφανίσθηκε ως δια μαγείας και διεξάγουν έρευνες για απάτη. Η κυβέρνηση της Βοσνίας δηλώνει ότι οι κατηγορίες περί απάτης και κακοδιαχείρησης των διεθνών κονδυλίων οικονομικής βοήθειας είναι ανυπόστατες.

Συμφωνία-μαμούθ προ των πυλών στην Ιαπωνία
Τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ιαπωνία συζητούν για μια ενδεχόμενη συνεργασία που, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει έναν από τους ισχυρότερους ομίλους στον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Την ίδια στιγμή η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι ξένες επενδύσεις στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δώθηκαν στην δημοσιότητα, στους πρώτους εφτά μήνες του χρόνου παρατηρήθηκε πτώση των επενδύσεων κατά 10%, ενώ οι συμφωνίες για μελλοντικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 20%.

Ενδεχόμενα ατυχήματα από τον "ιό της χιλιετίας"
Σοβαρές ανησυχίες για πρόκληση ατυχημάτων από ενδεχόμενη δυσλειτουργία ή και ακόμα και κατάρρευση του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης από σήμερα μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εξέφρασαν εκπρόσωποι της πολεμικής αεροπορίας και της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Ντέηλι Τέλεγκραφ, το παγκόσμιο δίκτυο  πλοήγησης το οποίο χρησιμοποιούν ιδιωτικά κυρίως αεροσκάφη και πλοία έχει προσβληθεί από τον "ιό της χιλιετίας", ο οποίος εμποδίζει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να αντιληφθούν τον ερχομό του έτους δύο χιλιάδες. Οι αναγκαίες ρυθμίσεις στο εσωτερικό χρονόμετρο του δικτύου θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, αλλά οι αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους χρήστες του συστήματος πλοήγησης να προσέχουν από σήμερα καθώς ενδέχεται να λαμβάνουν λανθασμένες ενδείξεις στους δέκτες τους σχετικά με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να φθάσουν στον προορισμό τους.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.