Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χιλιάδες άστεγοι Τούρκοι υπομένουν τη βροχή
Χιλιάδες άστεγοι Τούρκοι υπομένουν τη βροχή

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(24/08/99 1500 GMT)

Τους 18.000 επισήμως έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Ο τραγικός απολογισμός αυτή την στιγμή, σύμφωνα με το Ασσοσιέιτεντ Πρες, είναι 18.000 νεκροί, ενω περίπου 44.000 είναι τραυματίες. Οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, φθάνουν τους 35.000.
O Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, υπεραμύνθηκε τους χειρισμούς της κυβέρνησής του. Ο κ.Ετσεβίτ είπε στο μέλλον θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να βελτιωθεί η αντοχή των σπιτιών και κάλεσε για μια ακόμα φορά την διεθνή κοινότητα να βοηθήσει. Η Τουρκική κυβέρνηση είχε νωρίτερα απευθύνει έκκληση για κουβέρτες και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους 200.000 περίπου αστέγους.

Αλβανόφωνοι εμποδίζουν τους Ρώσους να μπουν στο Οράχοβατς του Κοσσυφοπεδίου
Τρεις φορές μέχρι αυτή την ώρα οι Ρώσοι στρατιώτες απέτυχαν να περάσουν τα μπλόκα των Αλβανοφώνων της πόλης Οράχοβατς στο Κοσσυφοπέδιο και να μπουν στην περιοχή ώστε να αντικαταστήσουν τους Ολλανδύς συναδέλφους τους. Οι Αλβανόφωνοι κατηγορούν του Ρώσους ότι είναι σύμμαχοι των Σέρβων και αρνούνται να τους αφήσουν να περάσουν στην πόλη τους.
Οι Ρώσοι δηλώνουν ότι ως μέλη της ειρηνευτικής δύναμης KFOR του Κοσσυφοπεδίου θα προστατεύσουν τόσο τους Σέρβους όσο και τους Αλβανούς.

Προς εκτόνωση η κρίση στο Νταγκεστάν
Στο Νταγκεστάν οι Ρωσικές δυναμεις, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατέλαβαν αρκετά ορεινά χωριά μετά την απόσυρση των Ισλαμιστών ανταρτών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Μόσχα η κρίση στη νότια δημοκρατία του Νταγκεστάν φαίνεται να εκτονώνεται - τουλάχιστον προς το παρόν - μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Παραιτήθηκε ο Αμερικανός που είχε καταγγείλει κατασκοπία από την Κίνα
Ο Αμερικανός αξιωματούχος κατασκοπείας που είχε εκδηλώσει τους φόβους του ότι η Κίνα παρακολουθεί πυρηνικό ερευνητικό εργαστήριο της χώρας του παραιτήθηκε, όπως έγινε γνωστό σημερα. Ο αξιωματούχος δηλωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι παραιτήθηκε επειδή το πόρισμα της αμερικανικής κυβέρνησης για το θέμα τον άφησε εκτεθειμένο.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.