Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ισχύει η εκεχειρία του ΙΡΑ υποστηρίζει η Μο Μόουλαμ
Ισχύει η εκεχειρία του ΙΡΑ υποστηρίζει η Μο Μόουλαμ





Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(26/08/99 18.00 GMT)

Επιθεωρήσεις κατεστραμμένων κτιρίων στην Τουρκία
Στην Τουρκία, οι μηχανικοί του κράτους επιθεωρούν τα κατεστραμένα κτίρια, προκειμένου να κρίνουν πόσα από αυτά είναι κατοικήσιμα. Ομως, ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, αναφέρει ότι οι περισσότεροι επιζήσαντες αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ακόμη και αν αυτά κριθούν κατάλληλα. Eν τω μεταξύ, σήμερα επισκέπτονται την Τουρκία αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να επιθεωρήσουν το μέγεθος των καταστροφών.

Εξακολουθεί να ισχύει η εκεχειρία του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού
Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εκεχειρία του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού εξακολουθεί να ισχύει, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στη Βόρειο Ιρλανδία θα έθεταν σε κίνδυνο την ειρηνευτική συμφωνία. Η Βρετανίδα υπουργός για την Βόρεια Ιρλανδία, Μό Μόουλαμ, παραδέχθηκε ότι ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός έχει εμπλακεί σε πρόσφατα περιστατικά βίας. Ωστόσο, τόνισε ότι η εκεχειρία δεν έχει παραβιασθεί. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα σταματήσει την απελευθέρωση των κρατουμένων του ΙΡΑ.

Παραμένει το αδιέξοδο σχετικά με την παράταξη των ρωσικών στρατευμάτων στο Οράχοβατς
Ένας ακόμη γύρος συνομιλιών που στόχευε στην αντιμετώπιση των αλβανικών αντιρρήσεων για την εγκατάσταση των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη Οράχοβατς του νοτίου Κοσσυφοπεδίου έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Οι Αλβανοί της περιοχής έχουν στήσει οδοφράγματα, εμποδίζοντας την παράταξη των ρωσικών στρατευμάτων. Αλλά, η τρίτη αυτή απόπειρα να επιτευχθεί συμφωνία ήταν η πρώτη στην οποία συμμετείχαν απο κοινού Σέρβοι και Αλβανοί.

Στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών ανταρτών στο Κιργκιστάν
Οι αρχές του Κιργκιστάν έχουν ξεκινήσει στρατιωτική εκστρατεία κατά ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι έχουν καταλάβει αρκετά χωριά σε απομακρυσμένα χωρία στις νότιες περιοχές της χώρας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν. Οι αντάρτες, που υπολογίζεται ότι φτάνουν τους χίλιους, κρατούν όμηρους, ανάμεσα στους οποίους είναι τέσσερις ιάπωνες γεολόγοι και εννέα στρατιώτες του Κιργκιστάν.

Βίαιες συγκρούσεις στο Ανατολικό Τιμόρ
Βίαια περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στο Ανατολικό Τιμόρ, όπου δεκάδες άτομα, που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία της περιοχής, διοργάνωσαν μαζική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Ντίλι. Οι στρατιωτικές αρχές της ινδονησιακής κυβέρνησης επιτέθηκαν εναντίον των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα. Η διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για μεγαλύτερη αυτονομία του Ανατολικού Τιμόρ.

Επισκέψεις του Πάπα Ιωάννη Παύλου στη Μέση Ανατολή
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο Ιράκ ανακοινώνει ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος θα επισκεφθεί τη χώρα τον Δεκέμβριο. Το ταξίδι του περιλαμβάνεται σε σειρά προσκηνυμάτων σε άγιους τόπους της Μέσης Ανατολής. Το Βατικανό υποστηρίζει ότι ο Πάπας Ιωάννης σχεδιάζει τις εν λόγω επισκέψεις με αφορμή τον ερχομό της νέας χιλιετίας. Πάντως, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος δεν επιθυμεί να προσδώσει στο ταξίδι του πολιτικό χαρακτήρα.

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του στρατηγού Μομίρ Τάλιτς
Ο Σερβοβόσνιος πρωθυπουργός Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με τη διεθνή κοινότητα, μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του σερβοβοσνιακού στρατού, Στρατηγού Μομίρ Τάλιτς, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Βομβαρδισμοί ρωσικών αεροσκαφών σε χωριά της Τσετσενίας
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες στην Τσετσενία, για τις οποίες εκφράζονταν υποψίες ότι ήταν βάσεις των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών, οι οποίοι, ας σημειωθεί, υποχωρούν από τα χωριά που είχαν καταλάβει προ καιρού στη ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν. Οι ηγέτες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων δηλώνουν ότι έχουν το δικαίωμα να πλήξουν τους αντάρτες, όπου και αν βρίσκονται.

Νέα έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα γεγονότα στο Γουάκο
Η γενική εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Ρένο, υποσχέθηκε να ξεκινήσει νέες έρευνες για τις συμπλοκές ανάμεσα σε πράκτορες του FBI και μέλη θρησκευτικής αίρεσης, κοντά στο Γουάκο του Τέξας το 1993, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περίπου ογδόντα άτομα. Μέχρι τώρα, το FBI και αξιωματούχοι του δικαστικού συστήματος, ανάμεσα στους οποίους και η κα Ρένο, υποστήριζαν ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί εύφλεκτες συσκευές κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.