Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η κατάσταση τώρα είναι υπό έλεγχο, είπε στο BBC ο Μπουλέντ Ετσεβίτ
Η κατάσταση τώρα είναι υπό έλεγχο, είπε στο BBC ο Μπουλέντ Ετσεβίτ




Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(27/08/99 15:00 GMT)

Οι αρχές στην Τουρκία κινούνται νομικά εναντίον κατασκευαστών
Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν σήμερα ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον ορισμένων κατασκευαστών για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό. Έντεκα ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, διχογνωμία επικρατεί σχετικά με το αν πρέπει οι μπουλντόζες να απομακρύνουν τα χαλάσματα ή όχι. Αξιωματούχοι λένε ότι, μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι πάνω από 12.000, αλλά πιστεύεται ότι χιλιάδες ακόμα νεκροί βρίσκονται θαμένοι κάτω από τα ερείπια.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο BBC είπε πως ελπίζει ότι μέσα σε διάστημα 18 μηνών θα υλοποιηθεί το νέο στεγαστικό σχέδιο, σε γεωλογικά ασφαλείς περιοχές, με το οποίο θα αντικατασταθούν τα κτίρια που καταστράφηκαν κατά την διάρκεια του σεισμού της περασμένης εβδομάδας.

Κατηγορίες εναντίον του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο
Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ λόρδος Κάρινγκτον κατηγόρησε την Βορειαατλαντική συμμαχία ότι ευθύνεται για την δημιουργία της μαζικής εξόδου των Αλβανών προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο. Σε συνέντευξή του σε Αγγλικό περιοδικό, ο λόρδος Κάρινγκτον είπε ότι δεν υπερασπίζεται τις Σερβικές ενέργειες αλλά κατ' αυτόν ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς δεν ήταν περισσότερο εγκληματίας πολέμου από ηγέτες σε άλλα μέρη του κόσμου.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC, είπε ότι τα αιτήματα των Αλβανών για ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου πληθαίνουν διότι η διεθνής κοινότητα επέτρεψε την εθνοκάθαρση εναντίον του Σερβικού πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας.

Συνεχίζεται η βία στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Ανατολικό Τιμόρ Ίαν Μάρτιν άσκησε σκληρή κριτική προς τις Ινδονησιακές αρχές  διότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τις παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν την προσάρτηση του εδάφους στην Ινδονησία. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην πρωτεύουσα Ντίλι στην διάρκεια συγκέντρωσης, ενώ η βία συνεχίστηκε και σήμερα.

Τερματίζει την λειτουργία του ο Μιρ
Σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο ρωσικός διαστημικός σταθμός Μιρ τερματίζει την λειτουργία του. Το τριμελές πλήρωμά του αναχώρησε για την γη και υπολογίζεται ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη ο Μιρ θα μπει σε τροχιά καθόδου προς την γη. Καθοριστικός παράγοντας στον τερματισμό της λειτουργίας του Μιρ φαίνεται να έπαιξε το υψηλό κόστος που είχε η διατήρησή του για την Ρωσία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.