Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Θετικότερο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό
Θετικότερο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό

(02/09/99, 1600 GMT)

Αισιοδοξία για Αιγαίο και Κυπριακό από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών
Aισιόδοξος ότι το νέο θετικότερο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συμβάλλει και στην επίτευξη προόδου στα ακανθώδη ζητήματα του Αιγαίου και της Κύπρου είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ. Ο κ. Τζεμ προέβη σε αυτή την δήλωση στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC αμέσως μετά την συνάντησή του στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Ρόμπιν Κουκ.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, χαρακτήρισε θετική ενδεχόμενη ενέργεια της Ελλάδας για άρση του βέτο στην κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Συνεχίζεται η βία στο Ανατολικό Τιμόρ
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του σκέφτεται σοβαρά πλέον να επιτρέψει την παρουσία διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή.

Κι άλλος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο Κοσσυφοπέδιο
Ένας ακόμα ομαδικός τάφος βρέθηκε σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο. Οι Bρετανοί στρατιώτες που μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη της περιοχής βρήκαν 50 πτώματα θαμένα στο χωριό Λούμπιζντα, κοντά στο Πρίζρεν. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για Σέρβους ή Αλβανόφωνους. Η είδηση έγινε γνωστή από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ, που συναντήθηκε σήμερα στο Λονδίνο με τον ηγέτη του UCK και πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο Χασίμ Θάτσι.

Θα τηρήσουν την εκεχειρία οι Κούρδοι, λέει ο αδελφός του Οτζαλάν
Ο Οσμάν Οτζαλάν, αδελφός του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι αντάρτες δεν πρόκειται στο μέλλον να ασκήσουν ένοπλη βία εναντίον του τουρκικού κράτους. Στη δήλωσή του, που μεταδόθηκε σε κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Οσμάν Οτζαλάν αναφέρει ότι το PKK υπόσχεται να τηρήσει τους όρους της εκεχειρίας.

Σε τεντωμένο σκοινί η επικύρωση της συνθήκης Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Η διαφωνία για τους Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές απειλεί να παγώσει την επικύρωση της συνθήκης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, η οποία έχει προγραμματισθεί να υπογραφεί σήμερα στην Αίγυπτο, παρουσία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ. Οι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές ολοκλήρωσαν χθες τις συνομιλίες τους χωρίς να έχουν επιλύσει το βασικό πρόβλημα, δηλαδή πόσοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι πρέπει να απελευθερωθούν.

Δώδεκα νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στην Τανζανία
Δώδεκα άτομα, δέκα από τα οποία ήταν Αμερικανοί τουρίστες, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην Τανζανία. Όλοι τους επέβαιναν σε μικρό αεροσκάφος, που θα τους μετέφερε από το πάρκο Σερενγκέτι στο αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο. Το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπεσε στο Βουνό Μερού. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσγείωση ελικοπτέρου στην περιοχή, με αποτέλεσμα όταν έφθασαν τα συνεργεία διάσωσης εκεί να μην καταφέρουν να βρουν επιζώντες.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.