Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεχίζεται το χάος στο Ανατολικό Τιμόρ
Συνεχίζεται το χάος στο Ανατολικό Τιμόρ

(03/09/99, 1630 GMT)

Συνεχίζεται η βία στο Ανατολικό Τιμόρ
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας αποκάλυψε ότι προετοιμάζει μαζική εκκένωση του πληθυσμού του Ανατολικού Τιμόρ εάν οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχομένων ομάδων επιδεινωθούν. Οι αρχές λένε ότι εκκλησίες και αστυνομικοί σταθμοί θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρα συγκέντρωσης για να δεχθούν 250.000 ανθρώπους. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι οι φιλοινδονησιακες παραστρατιωτικές ομάδες οι οποίες ελέγχουν πλέον αρκετές περιοχές του Ανατολικού Τιμόρ δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο - εκτός απροόπτου - αναμένεται να αναδείξει νικητές αυτούς που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ.
Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την απομάκρυνση όλου του προσωπικού του από την πόλη Μαλιάνα στα δυτικά του Ανατολικού Τιμόρ καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται. Στην πόλη αυτή δύο άτομα από το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν και 5 αγνοούνται, όμως διεθνείς παρατηρητές είπαν στο BBC ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην πόλη αυτή ενδέχεται να φτάσει τους 20.

Βελτιώσεις στην ελληνική οικονομία καταγράφει διεθνής έκθεση
Βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της η τράπεζα επενδύσεων Κρεντί Σουίς Φερστ Μπόστον. Η έκθεση αναφέρει ότι η είσοδος της χώρας στην ζώνη του Ευρώ είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, επομένως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Στο αρχείο οι κατηγορίες εναντίον των φωτορεπόρτερ για τον θάνατο της Νταϊάνας
Οι Γάλλοι δικαστές που ασχολούνται με την διερεύνηση του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνας αποφάσισαν να βάλουν στο αρχείο όλες τις κατηγορίες εναντίον των φωτορεπόρτερ που κυνηγούσαν το αυτοκίνητο που επέβαινε η Νταϊάνα με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ-Φαγιέντ λίγο πριν συμβεί το δυστήχημα που στοίχησε την ζωή στο ζευγάρι. Στην έκθεσή τους οι δικαστές αναφέρουν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μεθυσμένος και ότι έπαιρνε φάρμακα που απαγορεύονται να λαμβάνονται όταν υπάρχει αλκοόλ στον οργανισμό.

Έτοιμοι για συμφωνία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι
Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι για την επικύρωση της συνθήκης στην οποία είχαν πρόσφατα καταλήξει. Αξιωματούχοι των δύο πλευρών επιβεβαίωσαν ότι λύθηκε η εκκρεμότητα σχετικά με το πόσοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν από τις ισραηλινές αρχές, όμως παραμένουν ανοικτά ακόμα κάποια άλλα ζητήματα.

Το γερμανικό μάρκο κυριαρχεί στο Κοσσυφοπέδιο
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι βασικό νόμισμα στο Κοσσυφοπέδιο δεν είναι πλέον το γιουγκοσλαβικό δινάριο, αλλά το γερμανικό μάρκο. Αξιωματούχοι του Ο.Η.Ε. είπαν ότι οι πολίτες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ακόμα το δινάριο, όμως συνιστάται να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους το μάρκο. Στην αγορά κυκλοφορούν και άλλα ξένα νομίσματα. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι η επισημοποίηση του γερμανικού μάρκου γεννά αμφιβολίες για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου σε σχέση με την Γιουγκοσλαβία.

Ο Κάστρο υπερασπίζεται τους Κουβανούς αθλητές που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι
Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της απόφασης που αφαιρεί τα χρυσά μετάλλια που πήραν 3 Κουβανοί αθλητές στους πρόσφατους Παναμερικανικούς Αγώνες επειδή βρέθηκαν ντοπαρισμένοι. Ο κ.Κάστρο, μιλώντας στην τηλεόραση, είπε ότι οι εξετάσεις που έγιναν στους αθλητές της χώρας του σε ευρωπαϊκά εργαστήρια έδειξαν ότι δεν είχαν πάρει καμία απαγορευμένη ουσία.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.