Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χιλιάδες άνθρωποι εκγαταλείπουν την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι
Χιλιάδες άνθρωποι εκγαταλείπουν την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι

(06/09/99, 1400 GMT)

Χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν την πρωτευουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι
Παραστρατιωτικές ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία  έχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του Ερυθρού Σταυρού και την οικία του βραβευμενου με Νομπέλ ειρήνης, αρχιεπισκόπου Κάρλος Μπέλο. Στα δύο αυτά κτίρια είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Δεν είναι γνωστό τι έχουν απογίνει αλλά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα κτίρια. Καθώς συνεχίζονται οι εκκλήσεις για κάποιου είδους επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό της βίας, τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι αποστέλουν επειγόντως διπλωματική αποστολή στην Ινδονησία.

Γιώργος Παπανδρέου: νέα εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Για μια νέα εποικοδομητική περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε λόγο, με δηλώσεις του στο ΒΒC, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μετά την απόφαση του συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει έκτακτη βοήθεια ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για την μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων στην Τουρκία. Το συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να απελευθερώσει 150 εκατομμύρια δολάρια της κοινοτικής βοήθειας που μπλόκαρε ως τώρα η ελληνική πλευρά και να προχωρήσει, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στην χορήγηση δανείου προς την Τουρκία ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήττα του Σρέντερ στη Γερμανία
Ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ παραδέχτηκε την ήττα του Σοσιαδημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες σε δυο κρατίδια της Γερμανίας αλλά δήλωσε ότι θα εμείνει στην πολιτική λιτότητας. Το SPD έχασε τον έλεγχο σε δύο περιοχές που εθεωρούντο προπύργιά του, το Βραδεμβούργο, όπου το ποσοστό του κόμματος μειώθηκε κατά 15%, και το Σάασλαντ.

Τρεις Σέρβοι νεκροί από πυρά ρώσων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο
Εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης Κ - Φορ για το Κοσυφοπέδιο ανακοίνωσε ότι Ρώσοι στρατιωτες σκότωσαν τρεις Σέρβους προσπαθώντας σταματήσουν διαμάχη . Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι Ρώσοι πήγαν στο χωριό Κορμινιάνε όπου βρήκαν ομάδα Σέρβων να  κακκοποιεί δύο πληγωμένους αλβανούς. Οι σέρβοι αρνήθηκαν να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό των αλβανών και αντίθετα πυροβόλησαν τους ρώσους στρατιωτες οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Εν τω μεταξύ , ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών  για το Κοσσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ, είπε ότι κάποιοι Σέρβοι μπορεί προσωρινά να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές όπου θα αποτελούν την πλειοψηφία, έτσι ώστε να τους παρέχεται μεγαλύτερη προστασία από τις επιθέσεις αλβανόφώνων.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Νταγκεστάν
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες εξακολουθούν να σημειώνονται στη νότια ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν. Στο μεταξύ, τριάντα έξι είναι συνολικά οι νεκροί και πάνω από εκατό οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε διαμέρισμα στο Νταγκεστάν όπου διαμένουν οικογένειες Ρώσων στρατιωτών. Η Ρωσία αποδίδει την έκρηξη σε Ισλαμιστές αντάρτες.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.