Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα
Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα

(08/09/99, 1330 GMT)
 

Αυξάνονται οι νεκροί από τον σεισμό στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων από τον χθεσινό σεισμό που έπληξε την Αθήνα. Οι νεκροί υπερβαίνουν τους 50 ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. Αρκετά εργοστάσια κατέρρευσαν και σε ένα από αυτά είναι εγκλωβισμένοι περίπου 30 εργαζόμενοι. Οι άστεγοι υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 15.000. Παρατηρήθηκαν πάνω από 700 μετα-σεισμικές δονήσεις και πολλοί Αθηναίοι πέρασαν τη νύχτα στα πάρκα της πόλης και στις παραλίες της Αττικής. Χιλιάδες άλλοι έφυγαν στην επαρχία.  Μεταξύ των πρώτων ξένων σωστικών συνεργείων που έσπευσαν σε βοήθεια ήταν και ομάδες διάσωσης από την Τουρκία. 


Για πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Νομαρχία Αθηνών στα τηλέφωνα 00-301-6983896/7 και 00-301-6983720
 

Ο ΟΗΕ απομακρύνει τις δυνάμεις του από το Ανατολικό Τιμόρ
Tα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν πως θα αποσύρουν αύριο τους ανθρώπους τους από το Ανατολικό Τιμόρ. Φιλο-ινδονησιακές παραστρατιωτικές  ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικου Τιμόρ, έσφιξαν τον κλοιό γύρω από το αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα Ντίλι, όπου έχουν καταφύγει περί τους 2.000 πρόσφυγες ζητώντας προστασία. Δημοσιογράφος που βρίσκεται στο κτίριο του ΟΗΕ λέει ότι μοιάζει σαν ολόκληρη η πόλη να καίγεται και ότι οι Ινδονήσιοι στρατιώτες πυροβολούσαν προς την κατεύθυνση του κτιρίου. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας εν τω μεταξύ, απέρριψε και πάλι την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δυναμης στο Ανατολικό Τιμόρ, παρά τις εντεινόμενες πιέσεις της διεθνους κοινότητας.

Ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Αρμενίας συζητούν οι υπουργοί εξωτερικών
Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο αρμένιος ομόλογος του Βαζγκέν Σαρκισιάν σε συνάντηση τους στην  πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν, υπογράμμισαν την ανάγκη ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων και της δημιουργίας ενός πρόσφορου επενδυτικού κλίματος. Οπως μετέδωσε το Αρμενικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ο κύριος Παπανδρέου εξέφρασε  την πρόθεση της Ελλάδας να βοηθήσει την ολοκλήρωση της Αρμενίας στις Ευρωπαϊκές δομές, στο εγγύς μέλλον. Στο Γερεβάν πραγματοποιείται συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας, της Αρμενίας και του Ιράν.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ρωσικών δυνάμεων και ισλαμιστών στο Νταγκεστάν
Οι ρωσικές δυνάμεις λένε πως έχουν αρχίσει να ανακτούν τον έλεγχο περιοχών τις οποίες είχαν κατλάβει ισλαμιστές αντάρτες στο Νταγκεστάν. Αλλά ρώσοι επίσημοι παραδέχτηκαν πως οι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν αρκετά χωριά και ότι ενισχύουν τις θέσεις τους. Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν ζήτησε απο τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας να πατάξει οριστικά την δράση των ανταρτών στο Νταγκεστάν.

Βομβιστική επίθεση κατά Σερβικής εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο, εκπρόσωποι της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης δήλωσαν ότι άγνωστοι παραμένουν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά Σερβικού παρεκκλησιού σε σχολείο της πόλης Πρίζρεν. Οι βομβιστές κατέστρεψαν το παρεκκλήσι χρησιμοποιώντας πέντε αντι-αρματικές νάρκες το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Σε άλλο επεισόδιο χθες, ένας Γάλλος στρατιώτης τραυματίσθηκε απο πυροβολισμό ατόμου που προσπαθούσε να πυρπολήσει εκκλησία στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.