Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα
Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα

(09/09/99, 0800 GMT)

Αδύνατη η πρόβλεψη των σεισμών
Oι μετασεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα ενδέχεται να συνεχισθούν για εβδομάδες ή και για μήνες, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γουίμπερλι Πέρσον του Ινστιτούτου Γεωλογικής Ερευνας στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. O Αμερικανός σεισμολόγος υπογραμμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των σεισμών και  δηλώνει ότι οι σεισμοί στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν οφείλονταν στη μετακίνηση της ίδιας τεκτονικής πλάκας.

Εγκαταλείπουν το Τιμόρ τα ΗΕ
Εκτακτη συνοδο πραγματοποιούν στο Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδιας οι υπουργοι Εξωτερικων απο πολλες χώρες για να εξετάσουν την κρίση στο Ανατολικό Τιμορ. Ο υπουργος Εξωτερικων της Νέας Ζηλανδίας που προεδρευει στη συνοδο είπε οτι είναι απαραιτητο να υπάρξει ψηφισμα των ΗΕ που να προβλέπει την αποστολή διεθνους ειρηνευτικής δυναμης στο νησι. Ο κ. Μακ Κιννον υπογραμμισε οτι την αποψη αυτη συμμεριζονται εν πολλοις και ολοι οι ομολογοι του. Αλλα η κυβέρνηση της Ινδονησιας εμμένει στην αρνηση της να μην επιτρέψει την αναπτυξη ξένης στρατιωτικής δυναμης. ενεργιες τους.

Δύναμη ανασυγκρότησης γιά το Κοσυφοπέδιο
Ανώτατος αξιωματικός της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσυφοπέδιο είπε ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός κατέληξε κατ αρχάς  σε συμφωνία γιά τη  μετατροπή του σε δύμαμη  ανασυγκρότησης της περιοχής μετά την παράδοση του οπλισμού του σε δέκα μέρες . Ο γάλλος στρατηγός Ζαν Κλωντ Τομάν   δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η δύναμη αυτή θα αποτελείται από 3 χιλιάδες άνδρες και ότι σ αυτή θα ανήκουν περίπου 2 χιλιάδες  έφεδροι .  Ο γάλλος στρατηγός σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η δύναμη αυτή να μεταβληθεί σε στρατό των Αλβανών . Θα είναι ένα πολιτικός οργανισμός ανθρωποστικής φύσεως που θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του Κοσυφοπεδίου , υπογράμμισε ο στρατηγός Τομάν .

Νέες επιθέσεις κατά Σέρβων
Ανώτατος στρατιωτικος αξιωματούχος της Γιουγκοσλαβίας δηλωσε οτι είναι ετοιμος να διατάξει εισβολή του γιουγκοσλαβικου στρατου στο Κοσυφοπέδιο αν η διεθνής ειρηνευτική δυναμη δεν λάβει μέτρα για την προστασια του σερβικού πληθυσμου της επαρχιας. Σε συνέντευξη του σε εφημερίδα του Βελιγραδίου, ο στρατηγος Ραντοβαν Λαζάρεβιτς, διοικητης της στρατιας της Πριστινα, στο γιουγκοσλαβικο στρατο, είπε οτι τα στρατευματα του είναι συγκεντρωμένα στα συνορα με το Κοσυφοπέδιο. Εν τω μεταξύ, δυο σερβοι του Κοσυφοπεδίου σκοτωθηκαν απο επίθεση με όλμους στο χωριο Ντονζα Μπουντριγκα, στα ανατολικά διαμερισματα της επαρχιας.

Κατέρρευσε πολυκατοικία στη Μόσχα
 Εκρηξη σε πολυκατοικία στη Μόσχα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκατρία  άτομα και περισσότερα από 100  άτομα να έχουν παγιδευθεί στα ερείπια . Συνεργεία διάσωσης μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει 80 άτομα . Η πολυκατοικία που κατέρρευσε λόγω της έκρηξης  ήταν ενια-όροφη . Η έκρηξη σημείωθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν οι περισσότεροι ένοικοι είχαν κοιμηθεί . Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν  ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή φωταερίου . Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 100 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί .

Γιά διαφθορά κατηγορείται ο Γιέλτσιν
Ο προεδρος της Ρωσιας Μπορις Γιέλτσιν αρνηθηκε οποιαδηποτε προσωπική ανάμιξη του στις κατηγορίες για ξεπλυμα χρηματων και διαφθορα που εκτοξευονται εναντιον του ιδιου και της οικογένειας του. Στην διαβεβαιωση αυτη προέβει ο ρώσσος προεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον αμερικανο ομολογο του Μπιλ Κλίντον. Συμβουλοι του αμερικανου προεδρου δηλωσαν οτι ο κ Γιέλτσιν υποσχέθηκε οτι η κυβέρνηση του θα συνεργασθει με την αμερικανική δίοικηση στην διαλευκανση αυτων των κατηγοριών.

Θετικές οι προοπτικές γιά την ιαπωνική οικονομία
Με βάση πρόσφατα στατιστικά στοιχεία  συνεχίζεται η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας .Οι ρυθμοί ανάπτυξης σημειώσαν άνοδο της τάξεως  του 0 ,2% το δεύτερο τρίμηνο του 1999.Είναι η δεύτερη φόρα τους τελευταίους μήνες που σημειώνεται αύξηση στους ρυθμούς ανάπτυξης γεγονός που έχει εν μέρει εκπλήξει  ορισμένους αναλυτές που είχαν προβλέψει μία νέα περίοδο στασιμότητας . Το πρώτο τρίμηνο του 1999 οι ρυθμοί ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας ήταν της τάξεως του 2% , σημειώνουν οι παρατηρητές .
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.