Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα
Τουρκικό συνεργείο διάσωσης αναζητά επιζώντες από τον σεισμό στην Αθήνα

(09/09/99, 1400 GMT)

Εκκλήσεις βοηθείας προς την Αθήνα από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός απευθύνει εκκλήσεις να συγκεντρωθούν περίπου 500 χιλιάδες δολάρια προκειμένου να βοηθηθούν οι σεισμόπληκτοι στην Αθήνα, μεταδίδει τηλεγράφημα του πρακτορείου Αssociated Press. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν τις ανάγκες για την παροχή αναγκαίων υλικών, όπως τέντες και στρώματα. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περισσότερα από 75 άτομα, ενώ δεκάδες είναι εκείνα που ακόμη αγνοούνται. Εθελοντές για το ελληνικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού διένειμαν περίπου 400 τέντες και χιλιάδες γεύματα. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει ότι περίπου 10.000 άτομα εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά τον καταστροφικό σεισμό, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press. Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα στηθούν καταυλισμοί για τους άστεγους. Πάντως, σε δηλώσεις του στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο σεισμολόγος Γουίμπερλι Πέρσον του Ινστιτούτου Γεωλογικής Ερευνας στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών υπογραμμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των σεισμών.

Τα Ηνωμένα Εθνη θα παραμείνουν τελικά στο Ανατολικό Τιμόρ
Τα Ηνωμένα Εθνη ματαίωσαν τα σχέδιά τους να αποσυρθούν από το Ανατολικό Τιμόρ, παρά το γεγονός ότι είχαν ανακοινώσει ότι τα περισσότερα μέλη του προσωπικού τους θα εγκατέλειπαν την περιοχή μέσα στο επόμενο 24ωρο.Η ινδονησιακή κυβέρνηση αρνήθηκε για άλλη μια φορά την παρουσία διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αποκαταστήσει η ίδια την τάξη και να τερματίσει τα βίαια επεισόδια που προκαλούν οι παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι οποίες αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ. Ο υπουργός εξωτερικών της Ινδονησίας, Αλί Αλατάς, δήλωσε ότι η εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι ορισμένα ακραία στοιχεία των δυνάμεων ασφαλείας είχαν εμπλακεί στις καταστροφές. Ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στη Τζακάρτα αναφέρει πως αν και οι Ινδονήσιοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι ο πρόεδρος Χαμπίμπι έχει ακόμη τον έλεγχο, ωστόσο η κυβέρνησή του έχει αποδυναμωθεί από τα πρόσφατα περιστατικά και δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον στρατό.

Πανηγυρισμοί για την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων
Οι Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν για την απελευθέρωση των ομοεθνών τους από το Ισραήλ, μετά τις πρώτες απτές ενδείξεις για την εξέλιξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, από τότε που έγινε πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Εχούντ Μπάρακ. Λεωφορεία μετάφεραν την πρώτη ομάδα των περίπου διακοσίων Παλαιστινίων από τις φυλακές του Ισραήλ στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη. Υπολογίζεται ότι θα απελευθερωθούν συνολικά περίπου τριακόσιοι πενήντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, στο πλαίσιο της συμφωνίας, που περιλαμβάνει επίσης την απομάκρυνση των Ισραηλινών από τη Δυτική Οχθη.

Ερευνώνται οι αιτίες της μεγάλης έκρηξης στη Μόσχα
Οι ρωσικές αρχές διερευνούν τις αιτίες που προκάλεσαν τη μεγάλη έκρηξη σε πολυκατοικία της Μόσχας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση. Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η έκρηξη οφείλεται μάλλον σε διαρροή φωταερίου, αλλά δήλωσε ότι θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον είκοσι άτομα. Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειές του για τον εντοπισμό επιζώντων, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι περισσότεροι από εκατόν πενήντα άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Συνεργασία της ρωσικής αστυνομίας με το FBI
Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι το FBI έθεσε στη διάθεση των ρωσικών διωκτικών αρχων το δυναμικό του για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Η συνεργασία της ρωσικής αστυνομίας με το FBI αφορά στον εντοπισμό σελίδων του Ιντερνετ που προωθούν την προπαγάνδα των ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στο Νταγκεστάν του νοτίου Καυκάσου. Ο επικεφαλής του FBI, Λουις Φρι και ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Ρουσάιλο κατήγγειλαν τον Σουδάραβα εκατομυριούχο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως χρηματοδότη των ισλαμιστών ανταρτών από την Τσετσενία, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Νταγκεστάν. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είχε διοργανώσει τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κένυα και την Τανζανία πέρισυ.

Αλλαγές στην αστυνόμευση της Βόρειας Ιρλανδίας
Εκθεση που εκπονήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση προτείνει να επαναξετασθεί ριζικά το θέμα της αστυνόμευσης στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν έρχονται ως απάντηση στην έντονη κριτική που άσκησαν οι Ρεπουμπλικανοί ότι οι τα περισσότερα στελέχη των αστυνομικών δυνάμεων είναι στην πλειοψηφία τους προτεστάντες και ταυτίζονται με το κόμμα των Ενωτικών, που θέλει να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία κομμάτι της Μεγάλης Βρετανίας. Ανάμεσα στις προτάσεις της έκθεσης συμπεριλαμβάνεται η στρατολόγηση περισσότερων ρωμαιοκαθολικών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.