Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Προσωπικό του ΟΗΕ φθάνει στην Αυστραλία από το Ανατολικό Τιμόρ
Προσωπικό του ΟΗΕ φθάνει στην Αυστραλία από το Ανατολικό Τιμόρ

(10/09/99, 1800 GMT)

Αμείωτη η βία στο Ανατολικό Τιμόρ
Ενοπλες παραστρατιωτικές ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα Ντίλι, όπου είχαν καταφύγει μετά το δημοψήφισμα εκαντοντάδες πρόσφυγες. Ο στρατός της Ινδονησίας, ο οποίος είχε αναλάβει την ασφάλεια του κτιρίου δεν έκανε καμία προσπάθεια να εμποδίσει τα μέλη των παραστρατιωτικών οργανώσεων που έσπασαν παράθυρα και κατέστρεψαν αυτοκίνητα. Στόχος των παραστρατιωτικών ομάδων να απομακρύνουν έστω και δια της βίας του περίπου ογδόντα υπαλλήλους του ΟΗΕ που αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτίριο χωρίς τους 1000 πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί.

Προειδοποίηση του προέδρου Κλίντον προς την Ινδονησία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον προειδοποίησε την Ινδονησία ότι η συνέχιση της οικονομικής υποστηριξης της Ουάσιγκτον προς τη χώρα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο η Τζακάρτα θα αντιμετωπίσει την κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ. Ο πρόεδρος Κλίντον τόνισε ότι η κατάσταση εκεί μπορεί να επηρεάσει την σταθερότητα όλης της περιοχής και υπογράμμισε ότι αν η Ινδονησία δεν είναι σε θέση να σταματήσει τη βία, τότε θα πρέπει να επιτρέψει την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Εξάλλου το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι διακόπτει τις στρατιωτικές σχέσεις με την Τζακάρτα. Επίσης η Αυστραλία δήλωσε ότι θα αναθεωρήσει τις αμυντικές σχέσεις της με την Ινδονησία.

Παράδοση μέρους της Δυτικής όχθης στους Παλαιστινίους από το Ισραήλ
To Ισράηλ έθεσε υπό τον έλεγχο των Παλαιστινίων ακόμη ένα επτάμισι τοις εκατό της Δυτικής Οχθης. Η παράδοση έγινε αρκετές ημέρες πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία και είναι η πρώτη από τις τρεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι Παλαιστίνιοι θα έχουν σε λίγο καιρό τον έλεγχο του σαράντα τοις εκατό της Δυτικής Οχθης. Εν τω μεταξύ οι δύο πλευρές πρόκειται να ξεκινήσουν συνομιλίες για την τελική συμφωνία ειρήνευσης. Ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στην Ιερουσαλήμ αναφέρει ότι μετά από πολλές εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ φαίνεται αποφασισμένος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και να συμβάλει στην επίτευξη των συμφωνιών.

Επεισόδια στην Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου
Στο Κοσσυφοπέδιο βίαια επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι μεταξύ αλβανών και σέρβων στην διηρημένη πόλη Μιτσόβιτσα. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ άνδρες των ειρηνευτικών δυνάμεων επενέβησαν σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε όταν αλβανοί πρόσφυγες πρασπάθησαν να περάσουν στον σερβικό τομέα της πόλης με σκοπό να εγκατασταθούν εκεί.

74 οι νεκροί από την έκρηξη στη Μόσχα
Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας στη μνήμη των νεκρών από τις πανίσχυρες εκρήξεις στη Μόσχα και το Νταγκεστάν. Τουλάχιστον εβδομήντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που κατέστρεψε χθές πολυκατοικία στη Μόσχα. Το υπουργείο το αρμόδιο γιά τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης ανακοίνωσε ότι δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ολοκληρώσει σχεδόν τις έρευνές τους ενώ δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες. Πρόκειται γιά την δεύτερη έκρηξη που σημειώνεται στη Μόσχα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, και ωρισμένοι παρατηρητές συνδεουν τις επιθέσεις αυτές με τις ταραχές στη Νότιο Ρωσσία, όπου οι Ισλαμιστές μαχονται
εναντίον των δυνάμεων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Απόπειρα να δηλητηριασθεί ο Ανουάρ, ισχυρίζονται οι συνήγοροί του
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνσηης της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραήμ, ενώ οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι έχει δηλητηριασθεί με αρσενικό. Στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας όπου διεξάγεται η δίκη του γιά σοδομισμό, διεκόπη η ακροαματική διαδικασία όταν οι συνήγοροί του ανακοίνωσαν ότι σε ανάλυση ούρων του πελάτη τους είχαν βρεθεί ίχνη αρσενικού.

Διάσκεψη γιά την συνεργασία στην Ευρώπη στη Γιάλτα
Πρόεδροι και κυβερνητικοί αξιωματούχζοι από 22 Ευρωπαικές χώρες μετέχουν στη διήμερη διασκεψη που αρχίζει σήμερα στη Γιάλτα με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας στην Ευρωπη από την Σκανδιναβία μέχρι τον Καύκασο τον εικοστό πρώτο αιώνα. Αντιπροσωπείες παρατηρητών στην εν λόγω διάσκεψη έχουν στειλεί και οργανισμοί όπως το ΝΑτο, η Ευρωπαική Ενωση, και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι η διάσκεψη έχει συμβολικό παρά ουσιαστικό περιοεχόμενο.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.