Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ανατολικό Τιμόρ
Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ανατολικό Τιμόρ



(14/09/99, 1000 GMT)
 

Αερογέφυρα ανάμεσα στο Ανατολικό Τιμόρ και την  Αυστραλία για την διάσωση εκατοντάδων προσφύγων
Δυνάμεις της αυστραλέζικης αεροπορείας εκκένωσαν περισσοτέρους απο χίλιους πρόσφυγες και υπαλλήλους του ΟΗΕ που βρίσκονταν  στα κτίρια του διεθνούς οργανισμού στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι. Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών άρχισε να μελετά σχέδια για την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ.

Τουλάχιστον επτά οι νεκροί στην Τουρκία απο την ισχυρή μετασεισμική δόνηση
Ισχυρή μετασεισμική δόνηση, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε  χθες το μεσημέρι την Δυτική Τουρκία. Πρόκειται για την ίδια περιοχή που στις 17 Αυγούστου είχε βρεθεί στο επίκεντρο του  καταστροφικού σεισμού, απο τον οποιο έχασαν τη ζωή τους πάνω απο 15,000 άτομα. Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και τετρακόσια είκοσι τραυματίστηκαν.

Περισσότεροι απο εκατόν οι νεκροί στη Μόσχα. Νέα βόμβα εξουδετέρωσαν οι αρχές
Σε περισσότερα απο εκατόν ανέρχονται πλέον τα θύματα απο τη χθεσινή αιματηρή βομβιστική επίθεση στη Μόσχα. Δύο άνδες έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται σε σχέση με την χθεσινή επίθεση και άλλη παρόμοια την περασμένη εβδομάδα. Εξάλλου, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξουδετερώσουν σήμερα βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πολυκατοικία στην νότια Μόσχα.

Για τις επιτώσεις του Ιού της Χιλιετηρίδας διεθνώς προειδοποιεί το Foreign Office
Το Foreign Office αναμένεται να κατονομάσει σήμερα τις χώρες οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του ιού της Χιλιετηρίδας που θα πλήξει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πληροφορίες για περισσότερες απο 50 χώρες θα δημοσιοποιηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου (http://www/fco/gov/uk). Ανάμεσα στις χώρες που πιστεύεται ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα είναι η Ρωσία, η Ινδονησία, η Ινδία, το Πακιστάν, αλλά  και η κατεχόμενη Κύπρος. Αν και στην Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα προστασίας απο τον ιό της Χιλιετηρίδας, το Foreign Office εκφράζει ανησυχίες για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, και την Ιταλία.

Νέα εκτεταμένη εκστρατεία κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην Κολομβία
Μία νέα στρατιωτική δύναμη χιλιάδων ανδρών -που έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ κι είναι επίσης εξοπλισμένη με αμερικανικά ελικόπτερα- αναλαμβάνει σήμερα δράση στην Κολομβία κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και των ενόπλων ομάδων που αποκομίζουν κέρδη από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες.   Οι επιχειρήσεις της δύναμης αυτής θα στραφούν τόσο κατά των αριστερών ανταρτών όσο και κατά των δεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων που ελέχγουν μεγάλες περιοχές της Κολομβίας όπου παράγεται κοκαίνη και ηρωίνη.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.