Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στην Μόσχα
Εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στην Μόσχα






(14/09/99, 1500 GMT)

Περισσότεροι απο εκατό οι νεκροί στη Μόσχα. Νέα βόμβα εξουδετέρωσαν οι αρχές
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξουδετερώσουν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πολυκατοικία στα νότια προάστια της Μόσχας. Εν τω μεταξύ, οι νεκροί από την χθεσινή βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία της ρωσικής πρωτεύουσας έχουν ξεπεράσει τους 100. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν στα ερείπια αλλά έχουν χάσει κάθε ελπίδα για την ανεύρεση επιζόντων. Οι αρχές έχουν επιβάλλει ελέγχους σε κάθε γωνιά της Μόσχας καθώς και σε άλλες μεγάλες ρωσικές πόλεις.

Εγκαταλείπει ο ΟΗΕ το Τιμόρ. Συνεχίζονται στα ΗΕ οι συνομιλίες για την σύνθεση της ειρηνευτικής δύναμης
Ανδρες της πολεμικής αεροπορίας της Αυστραλίας μετέφεραν όλους τους υπαλλήλους του ΟΗΕ από το Ανατολικό Τιμόρ καθώς και χίλιους πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στο Ντίλι, πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ. Παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητά την σύνθεση, τις αρμοδιότητες και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που θα εγκατασταθεί στο Ανατολικό Τιμόρ.

Ρώσος στρατηγός καταφέρεται εναντίον της Κ4
Ο ρώσος στρατηγός Λεονίντ Ιβασώφ δήλωσε οτι δεν βλέπει τον λόγο για περαιτέρω παραμονή της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσυφοπέδιο. Ο κ. Ιβασώφ παρατήρησε οτι η περιοχή έχει τελείως ξεφύγει από τον γιουγκοσλαβικό έλεγχο και οι αυτονομιστές του UCK επειχειρούν να μετατραπούν στην μοναδική πολιτική δύναμη στην περιοχή.

Για τις επιπτώσεις του Ιού της Χιλιετηρίδας  προειδοποιεί το Foreign Office
Το Foreign Office θα ανακοινώσει σήμερα τα ονόματα των χωρών που αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του ιού της χιλιετίας που θα πλήξει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πληροφορίες για περισσότερες απο 50 χώρες θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου (http://www/fco/gov/uk). Ανάμεσα στις χώρες που πιστεύεται ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα είναι η Ρωσία, η Ινδονησία, η Ινδία, το Πακιστάν, αλλά  και η κατεχόμενη Κύπρος. Αν και στην Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα προστασίας απο τον ιό της χιλιετίας το Foreign Office εκφράζει ανησυχίες για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, και την Ιταλία.

Διαφάνεια και αποτελεσματική διοίκηση υπόσχεται ο Ρομάνο Πρόντι
Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Πομάνο Πρόντι κάλεσε το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τον διορισμό των μελών της νέας 20μελούς Κομισιόν. Ο κ. Πρόντι υποσχέθηκε διαφάνεια και αποτελεσματική διοίκηση. Το Ευρωκοινοβούλιο συνέρχεται αύριο στο Στρασβούργο για να αποφασίσει αν θά δώσει την εγκρισή του στην σύνθεση της νέας Επιτροπής.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.