Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Νεκρός είναι ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιος του Νίκος από την χθεσινή αεροπορική τραγωδία
Νεκρός είναι ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιος του Νίκος από την χθεσινή αεροπορική τραγωδία

(15/09/99, 1500 GMT)
 

Αδιευκρίνιστα ακόμα τα αίτια του αεροπορικού ατυχήματος που στοίχισε την ζωή του Γιάννου Κρανιδιώτη
Εμπειρογνώμονες στην Ρουμανία διερευνούν τα αίτια του χθεσινού ατυχήματος όταν το αεροπλάνο τύπου Φάλκον που μετέφερε τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών της Ελλάδος, Γιάννο Κρανιδιώτη, το γυιό του, διπλωματικους υπαλλήλους και δημοσιογράφους. Εν τω μεταξύ, την θλίψη τους εξέφρασαν οι πολιτικές ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία. Η κυβέρνηση της Κύπρου κήρυξε τριήμερο πένθος προς τιμήν του εκλιπόντος. Το Ρόιτερ, στην αναφορά του στον εκλιπόντα πολιτικό, κάνει λόγο για τις ουσιαστικές προσπάθειες που κατέβαλλε ο Γιάννος Κρανιδιώτης για να προωθήσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον θεωρεί ως "έναν από τους αρχιτέκτονες τού διαλόγου που άρχισε πρόσφατα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία". Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Γιάννος Κρανιδιώτης είχε "ενθαρρύνει τον Ανδρέα Παπανδρέου να υιοθετήσει φιλοευρωπαϊκή πολιτική, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες υποστήριξε με ενθουσιασμό την πολιτική της επαναπροσέγγισης με την Τουρκία".

Τα Ηνωμένα Eθνη αποφάσισαν την αποστολή δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ομόφωνα την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ που θα έχει ως στόχο να θέσει τέρμα στη βία στην περιοχή. Νωρίτερα, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός John Howard είπε ότι οι δυνάμεις της χώρας του είναι έτοιμες να μπουν στο Ανατολικό Τιμόρ μόλις ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δώσει το πράσινο φως. Η Αυστραλία έχει συμφωνήσει, μετά από πρόταση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, να ηγείται της πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης.

Τόννους εκρηκτικών αναζητά η αστυνομία της Μόσχας
Η αστυνομικές αρχές της Μόσχας προσπαθούν να εντοπίσουν δυο τόννους εκρηκτικές ύλες που πιστεύεται οτι εισήχθησαν παράνομα στην ρωσική πρωτεύουσα από τον Καύκασο.

Τυφώνας απειλεί την Αμερική
Ενας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες του Ατλαντικού τα τελευταία χρόνια σαρώνει τις Μπαχάμες και προκαλεί πανικό στους κατοίκους των νοτίων πολιτειών της Αμερικής. Οι καταστροφές είναι τεράστιες στις Μπαχάμες, ενώ στη Φλόριντα περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού εγκατέλειψε την περιοχή παρά τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας ότι τελικά ο τυφώνας είναι πιο πιθανό να χτυπήσει την Τζόρτζια ή την Καρολίνα. Στο Ορλάντο λόγω του επερχόμενου τυφώνα η Disney World έκλεισε για πρώτη φορά στα 28 χρόνια που λειτουργεί.

Ανησυχία εκφράζει ο Κόφι Ανάν για την κατάσταση στην Γιουγκοσλαβία
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Γιουγκοσλαβία. Σε ανακοίνωσή του, ο κ.Ανάν τονίζει ότι εκτός από το μεγάλο αριθμό των προσφύγων, που πλέον έχουν φτάσει το μισό εκατομμύριο, η κρίση στα Βαλκάνια είχε ως αποτέλεσμα τη μετανάστευση περίπου 200.000 ανθρώπων που ζούσαν στο Κοσσυφοπέδιο σε άλλες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας.

Το AIDS απειλεί την ειρήνη και την στραθερότητα στην Αφρική
Τα ΗΕ προειδοποιούν οτι η εξάπλωση του ιού HIV που προκαλει την θανατηφόρο νόσο AIDS,  στην Αφρική είναι ταχύτατη και απειλεί σοβαρά την ειρήνη και την σταθερότητα σε ολόκληση την Μαύρη Ηπειρο
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.