Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεργείο παρέχει πρώτες βοήθειες σε θύμα του Εγκέλαδου στην Ταϊβάν
Συνεργείο παρέχει πρώτες βοήθειες σε θύμα του Εγκέλαδου στην Ταϊβάν

(21/09/99, 18:30 GMT)

Καταστροφικός σεισμός στην Ταϊβάν
Ξεπερνούν τα 1.700 τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Ταϊβάν στις 2 τα ξημερώματα, ενώ πάνω από 4.000 είναι οι τραυματίες. Ο σεισμός, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είναι ο ισχυρότερος που πλήττει τη χώρα από το 1916 - ισχυρότερος και από τον ολέθριο σεισμό του Αυγούστου στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ταϊβάν, περίπου 3.000 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και 216 αγνοούνται. Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίστηκε στα κεντροδυτικά του νησιού, σαράντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ταϊπέι. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και σε περιοχές της Κίνας, ο πρόεδρος της οποίας Ζιάνγκ Ζεμίν είπε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ταϊβάν.

Θα χρειαστούν εβδομάδες για την επιβολή της έννομης τάξης στο Ανατολικό Τιμόρ
Ζήτημα εβδομάδων και όχι ημερών θα είναι η επιβολή της έννομης τάξης σε όλη την επικράτεια του Ανατολικού Τιμόρ, σύμφωνα με το διοικητή της πολυεθνικής δύναμης στρατηγό Πίτερ Κοσγκρόουβ. Οι στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης έχουν αναλάβει ήδη τα καθήκοντά τους στην πρωτεύουσα Ντίλι, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, ενώ μέχρι στιγμής οι παραστρατιωτικές ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία από την Ινδονησία δεν προβάλλουν αντίσταση. Πάντως, η πληροφορία ότι 2 ξένοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση δημιούργησε νέες ανησυχίες.

Αυστηρότερες προδιαγραφές για τα τρόφιμα ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επιθυμεί αυστηρότερες προδιαγραφές για τις τροφές, έτσι ώστε να σταματήσουν να αναμειγνύονται διάφορες ουσίες στις ζωοτροφές και, έτσι, να περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ανακοίνωση συμπίπτει με την παραδοχή από την πλευρά της βελγικής κυβέρνησης τηλεοπτικού ρεπορτάζ ότι ουσίες από τα σφαγεία και τις τουαλέτες αναμειγνύονταν με τις ζωοτροφές.

Διάλογος στον Ο.Η.Ε. για τις διεθνείς επεμβάσεις
Έντονος διάλογος άρχισε να αναπτύσσεται, στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου της Γενικής συνέλευσης του Οργανισμού
Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, για το κατά πόσον η διεθνής επέμβαση για την προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί να αντιβαίνει στην αρχή της εθνικής κυριαρχίας των κρατών -μελών. Ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν διεκήρυξε ότι οι ομαδικές και συστηματικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να επιτρέπονται, οπουδήποτε και αν γίνονται. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπιλ Κλίντον υπερασπίσθηκε των διεθνών επεμβάσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είπε.

Ορόσημο η συμφωνία του Κοσσυφοπεδίου, λέει ο Χαβιέ Σολάνα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα χαρακτήρισε ορόσημο τη συμφωνία για τον αφοπλισμό και την αποστρατιωτικοποίηση του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του ΝΑΤΟ και των Αλβανοφόνων ανταρτών προβλέπει την δημιουργία ενός σώματος πολιτικής άμυνας με αρμοδιότητες φρούρησης και προστασίας, το οποίο όμως θα είναι ελαφρά εξοπλισμένο. Διοικητής του νέου σώματος θα είναι ο επικεφαλής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου Αγκίμ Τσέκου. Απεσταλμένος του BBC στο Κοσσυφοπεδιο μεταδίδει ότι αναμένονται σερβικές και ρωσικές αντιδράσεις στην υπογραφή της συμφωνίας.

Εφτά νεκροί στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 7 άτομα σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε ομάδες κρατουμένων στις φυλακές Μπαϋράμ Πασά της Κωνσταντινούπολης. Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται ότι κατάφεραν τελικά να αποκαταταστήσουν την τάξη στις φυλακές, αλλά η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.