Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σωστικά συνεργεία εγκαταλείπουν κτίριο στην Ταϊβάν, κατά τη διάρκεια μετασεισμού
Σωστικά συνεργεία εγκαταλείπουν κτίριο στην Ταϊβάν, κατά τη διάρκεια μετασεισμού



(23/09/99, 0630 GMT)

Εντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην Ταϊβάν
Οι έντονοι μετασεισμοί δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στην Ταϊβάν, δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2000, οι τραυματίες πλησιάζουν τους 7000 ενώ ολοένα και λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 2.300 ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια. Μια από τις σοβαρές επιπτώσεις του σεισμού είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις εξαγωγές γεγονός που θα προκαλέσει τεράστιες αλλα και μακροχρόνιες απώλειες στην οικονομία της χώρας.

Οκτώ εταιρείες καπνού προσάγονται στη δικαιοσύνη
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσάγει στη δικαιοσύνη οκτώ μεγάλες εταιρείες καπνού σε μια προσπάθεια να αποζημιωθεί για τα δισεκατομμύρια δολάρια που εχει δαπανήσει για την θεραπεία ασθενειών που συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα. Η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζάνετ Ρήνο κατηγόρησε τις εταιρείες ότι έχουν εδώ και σαράντα χρόνια αποδυθεί σε μια εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης για τις επιπτώσεις του καπνού στην ανθρώπινη υγεία. Οι εταιρίες απάντησαν ότι θα υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους με κάθε μέσο...

Επιθέσεις των παραστρατιωτικών στο Ανατολικό Τιμόρ
Οι παραστρατιωτικοί στο Ανατολικό Τιμόρ άνοιξαν πυρ εναντίον μελών της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Ντίλι. Η ανταλλαγή πυρών έγινε μπροστά στο κτίριο που στεγάζονται όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC. Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή για την Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξετάζει σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ανατολικό Τιμόρ. Στη συνεδρίαση αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση ενός διεθνούς δικαστηρίου, που θα εξετάσει τα εγκλήματα στο Ανατολικό Τιμόρ.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία
Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν ξανά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σερβία. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν στο Βελιγράδι και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σαντ. Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Εκκλήσεις να αποκατασταθούν οι ζημίες στον Δούναβη
Οι υπουργοί μεταφορών της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας απηύθυναν εκκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να χρηματοδοτήσει τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στον ποταμό Δούναβη. Σε συζητήσεις στην Ουκρανία, οι υπουργοί μεταφορών των τριών χωρών δήλωσαν ότι οι ζημίες που υπέστησαν, μετά την πολεμική διένεξη στη Γιουγκοσλαβία, ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.