Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Τσετσενία
Ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Τσετσενία

(24/09/99, 08:05 GMT)
 
Νέα Ρωσική επιδρομή κατά της Τσετσενίας
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν εκ νέου επιδρομή για δεύτερη συνεχή ημέρα, εναντίον της πρωτέυουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τέσσερα Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων που βρίσκεται στο Γκρόζνι, επλήγησαν αστυνομικό τμήμα και εγκαταστάσεις της Τσετσενικής τηλεόρασης. Ενωρίτερα, μετά από έκτακτη σύγκλιση του κυβερνητικού συμβουλίου, ο Τσετσένος πρόεδρος Ασλάν Μασκάντοφ είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα αναλάβει δράση εναντίον της Ρωσίας, εάν αυτή συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον στόχων στο έδαφος της Τσετσενίας

Κοινή Ελληνοτουρκική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών
Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου ανήγγειλε από το βήμα της Γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την δημιουργία μιας κοινής Ελληνοτουρκικής ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση των καταστροφών.  Μιλώντας αργότερα στο BBC ο κύριος Παπανδρέου χαρακτήρισε την δημιουργία της ομάδας αυτής ως συμβολική αλλά και ως πρακτική κίνηση.
Ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι αν και τα διμερή θέματα παραμένουν άλυτα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας -πρωταρχικά το Κυπριακό -  ότι ελπίζει η βελτίωση των σχέσεων θα καταλύσει τον μύθο για αμοιβαίο μίσος μεταξύ των δύο λαών.

Έτοιμη η Κυπριακή ηγεσία για συνομιλίες με Ντενκτάς
Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο με τον Ραούφ Ντενκτάς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο κύριος Κληρίδης είπε πως αναμένει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν να επιδώσει επιστολές στις δύο πλευρές με τις οποίες θα καλούνται να λάβουν μέρος στις συνομιλίες. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η υπουργός Εξωτερικών Μαντλήν Όλμπράϊτ κατά την διάρκεια συνάντησής της με τον Τούρκο ομόλογότης Ισμαήλ Τζέμ, παρότρυνε την Τουρκία να υποστηρίξει τις διακοινοτικές συνομιλίες.

Συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομίας στην Τζακάρτα
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του διημέρου των βίαιων συγκρούσεων που διεξήχθησαν εκεί μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων ασφαλείας. Η Ινδονησιακή αστυνομία ενισχυμένη από στρατιωτικές δυνάμεις πυροβόλησε στον αέρα και ξυλοκόπησε  διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν με αφορμή την ψήφιση νόμου με τον οποίον διδονται πιο διευρυμένες εξουσίες στον στρατό της χώρας.

Εξακολουθεί η ένταση στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο διοικητής της πολυεθνικής δύναμης των Ηνωμένων εθνών στο Ανατολικό Τιμόρ λέει ότι οι παραστρατιωτικοί που υποστηρίζουν την παραμονή της περιοχής στην Ινδονησία δρούν ελεύθερα ακόμη σε μερικές περιοχές της πρωτεύουσας Ντίλι.  Ο στρατηγός Πήτερ Κόσγκρόουβ είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις οι παραστρατιωτικοί έκαναν προκλητική επίδειξη του οπλισμού τους, αλλά τα στρατεύματα του κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους άλλες περιοχές χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν πύρ.

Παραγραφή στα χρέη των πτωχώτερων χωρών υποστηρίζει και ο Πάπας
Ο Πάπας παρέσχε την υποστήριξή του στην εκστρατεία που διεξάγουν από κοινού μερικοί από τους πιό δημοφιλείς αστέρες της ρόκ μουσικής, οικονομολόγοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις, εκστρατεία που αποσκοπεί στην ακύρωση των χρεών που οφείλουν τα φτωχότερα κράτη του κόσμου. Ο συνασπισμός προσωπικοτήτων και φορέων που οργανώνει την εκστρατεία "Επέτειος 2.000", υποστηρίζει ότι η άφεση των χρεών είναι ενέργεια εξίσου σημαντική με την κατάργηση του θεσμού της δουλείας τον 19ο αιώνα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.