Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεχίζονται οι Ρωσικές επιδρομές κατά της Τσετσενίας
Συνεχίζονται οι Ρωσικές επιδρομές κατά της Τσετσενίας

(27/09/99, 1500 GMT)
 

Ρωσικές επιδρομές κατά της Τσετσενίας
Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι επιδρομές της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατά της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι. Σύμφωνα με την Τσετσενική πλευρά, περίπου 300 πολίτες έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς. Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν καταφύγει στα σύνορα, αλλά ορισμένοι έχουν παγιδευθεί γιατί τα ρωσικά στρατεύματα τα έχουν κλειστά.

Συνεχίζεται η εξέγερση στις τουρκικές φυλακές
Πάνω από 90 δεσμοφύλακες κρατούνται ως όμηροι για δεύτερη μέρα στην Τουρκία όπου η εξέγερση στις φυλακές εξαπλώνεται από την Άγκυρα και σε άλλες πόλεις. Τουλάχιστον 10 κρατούμενοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που έγιναν την Κυριακή με τους δεσμοφύλακες σε φυλακές της Άγκυρας, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 40 κρατούμενοι και υπάλληλοι των φυλακών.

Προειδοποίηση της Αμερικής προς την Ινδονησία
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα ξαναρχίσουν την χορήγηση βοήθειας προς την Ινδονησία αν οι δυνάμεις της Τζακάρτα δεν σταματήσουν την συνεργασία με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ανατολικό Τιμόρ. Η κ.Ολμπράιτ είπε, επίσης, ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί ιδιαίτερα για την τύχη περίπου 150.000 προσφύγων που έχουν καταφύγει στο Δυτικό Τιμόρ, η κατάσταση των οποίων είναι δραματική.

Επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αμερική
O Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ξεκίνησε την πενθήμερη επίσκεψή του στην Αμερική. Στόχος του κ.Ετσεβίτ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι να πιέσει την αμερικανική πλευρά για περαιτέρω οικονομική βοήθεια της Τουρκίας ως βοήθεια για τις καταστροφές που υπέστησε η χώρα από τον σεισμό. Σε δηλώσεις που έκανε ο κ.Ετσεβίτ πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον, είπε ότι θα ζητήσει βοήθεια για να καλυφθεί η ζημιά 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέστησε η Τουρκία λόγω του εμπάργκο στο Ιράκ. Στην αυριανή του συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον αναμένεται να συζητηθεί και το Κυπριακό.

Συμφιλίωση στο Κοσσυφοπέδιο ζήτησε ο Χαβιέ Σολάνα
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα κάλεσε τους Σέρβους και τους Αλβανόφωνους να συμφιλιωθούν. Οι δηλώσεις του κ.Σολάνα έγιναν στην διάρκεια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στην περιοχή πριν να αποχωρήσει από την θέση για να αντικατασταθεί από τον Βρετανό Τζωρτζ Ρόμπερτσον. Ο κ.Σολάνα είπε ότι η συνεργασία αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ειρήνη.

Δικαίωση των ομοφυλοφίλων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι η απόφαση της βρετανικής κυβερνήσης να απαγορεύσει την κατάταξη ομοφυλοφίλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συνιστά παραβίαση της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκδοση ή όχι του Αουγκούστο Πινοσέτ κρίνεται σε δικαστήριο του Λονδίνου
Σήμερα ξεκίνησε σε δικαστήριο του Λονδίνου η ακροαματική διαδικασία για τον πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ. Η τελική απόφαση θα κρίνει αν ο κ.Πινοσέτ θα πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία για να δικασθεί με την κατηγορία της παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή όχι.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.