Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κλίντον  και Ετσεβίτ συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον
Κλίντον και Ετσεβίτ συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον

(29/9/99, 0800 GMT)

Επιμένει στην αναγνώριση του καθεστώτος Ντενκτάς ο Μπουλέντ Ετσεβίτ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανακοίνωσε μετά την συνάντησή του με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ ότι ο ειδικός απεσταλμένος του για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες, θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Κλίντον προσέθεσε ότι οι συνθήκες για την επίλυση του Κυπριακού είναι ευνοϊκότερες από ποτέ. Πάντως το θέμα της Κύπρου ήταν το τελευταίο που συζητήθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης Κλίντον - Ετσεβίτ στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Ετσεβίτ επέμεινε σε αναγνώριση του καθεστώτος Ντενκτάς ως προϋπόθεση για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις... και ο πρόεδρος Κλίντον δεν φάνηκε διατεθειμένος να ασκήσει πιέσεις στην τουρκική πλευρά... επεσήμανε όμως ότι στόχος των Ην. Πολιτειών είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση...

Παροσπάθεια διευθέτησης της κρίσης στον Καύκασο
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι έξουσιοδότησε τον προεδρο του Νταγκεστάν να έχει επείγουσες συνομιλίες με τον Τσετσένο πρόεδρο Ασλαν Μασκάντοφ. Η Ρωσια λεει πως θα συνεχισει τις επιθέσεις κατά της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, εώς ότου εξοντωθούν οι ισλαμιστές ανταρτες τους οποίους κατηγορεί ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις στην Ρωσίας.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες τετρακόσια άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από τις επιθέσεις των τελευταίων έξι ημερών ενώ Τσετσένοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι εκατό και πλέον χιλιάδες πρόσφυγες κατευθύνονται προς τις γειτονικές ρωσικές δημοκρατίες.
 

Επιταχύνον τα Ηνωμένα Εθνη την διαδικασία δημιουργίας πολιτικής διοίκησης για το Αν. Τιμόρ
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη η Ινδονησία συμφώνησε να επιτρέψει στον διεθνή οργανισμό να επιταχύνει την διαδικασία δημιουργίας πολιτικής διοίκησης στο Ανατολικό Τιμόρ. Νωρίτερα ο ηγέτης του κινήματος για την ανεξαρτησία του Ανατολικού  Τιμόρ,  Σανάνα Γκουσμάο, ζήτησε βοήθεια από την διεθνή κοινότητα  για τον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από το Ινδονησιακό  Δυτικό Τιμόρ. Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Γουίλιαμ Κόεν  προειδοποίησε την Ινδονησία ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων εάν δεν επιτρέψει στους πρόσφυγες να επιστρέψουν.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο για την επίθεση στην πόλη Κόσοβο Κόλιε
Στόχος της επίθεσης που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον δύο άτομα και τραυμάτισε πολλά περισσότερα  ήταν καταμεστη αγόρα. Οι νεκροί πιστεύεται ότι είναι Σερβικής καταγωγής. Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο είπε ότι δύο εκ των συλληφθέντων είναι Αλβανοί.  Τόσο τα Ηνωμένα Εθνη όσο και το ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση στο Κόσοβο Πόλιε, μία από τις λίγες πόλεις του Κοσσυφοπεδίου στις οποίες την πλειοψηφία αποτελούν οι Σέρβοι. Σύνφωνα με τους Σέρβους η επίθεση αποδεικνύει ότι ο Απλευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει αποστρατιωτικοποιηθεί.
 

Συλλήψεις στην Τουρκία μετά τα βίαια επεισόδια της Κυριακής σε φυλακή της Αγκυρας
Οι αστυνομικές αρχες στην Τουρκία συνέλαβαν πειρσσότερα από εκατό άτομα, αναμεσά τους και μέλη οργανώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες στις τουρκικές φυλακές. Σύφμωνα με τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι έντεκα κρατούμενοι που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων της Κυριακής  σε φυλακή της Αγκυρας, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.