Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μεταφορά εργαζομένου που εκτέθηκε στην ραδιενέργεια
Μεταφορά εργαζομένου που εκτέθηκε στην ραδιενέργεια

(01/10/99, 1300 GMT)

Υπό έλεγχο η διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, οι κάτοικοι της περιοχής όπου συνέβη το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα της χώρας, μπορούν πλέον να φύγουν από τα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες αξιωματούχοι. Περισσότερα από τριακόσιες χιλιάδες άτομα είχαν λάβει εντολές να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τη διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό επεξεργασίας ουρανίου. Τα επίπεδα της ραδιενέργειας ήταν δεκαπέντε χιλιάδες φορές μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά, αλλά τώρα επανέρχονται στα κανονικά. Οι ιαπωνικές αρχές απομόνωσαν τη ζώνη γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, εκατό περίπου χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο. Οι εργάτες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη διαρροή ουρανίου, αλλά δύο από αυτούς βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ανταποκριτής του BBC στο Τόκιο υποστηρίζει ότι το ατύχημα έχει προκαλέσει μεγάλους προβληματισμούς για την ασφάλεια της πυρηνικής βιομηχανίας.

Σιγή ιχθύος για τις επιχειρήσεις στην Τσετσενία τηρεί η Ρωσία
Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι έχει ξεκινήσει νέες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών στη δημοκρατία της Τσετσενίας. Οι αξιωματούχοι της Τσετσενίας όμως επιμένουν ότι ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν στις βόρειες περιοχές των εδαφών της δημοκρατίας. Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι πάνω από εκατό χιλιάδες πρόσφυγες από την Τσετσενία, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν καταφθάσει στη γειτονική δημοκρατίας της Ινγκουσετίας. Οι αξιωματούχοι της Ινγκουσετίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε τροφές και καταφύγια και ότι ορισμένοι πρόσφυγες πεθαίνουν.

Οπλοφόροι κρατούν ομήρους στη βιρμανική πρεσβεία της Ταϊλάνδης
Ομάδα οπλοφόρων εισέβαλε στην βιρμανική πρεσβεία της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ. Η ομάδα κρατά ομήρους τουλάχιστον είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων και διπλωμάτες.  Η Ταϊλανδική αστυνομία λέει ότι οι εισβολείς είναι οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες. Οι οπλοφόροι, μέλη ενός κινήματος φοιτητών, απαιτούν από τη βιρμανική στρατιωτική κυβέρνηση να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους, να ανοίξει διάλογο με την αντιπολίτευση και να ιδρύσει ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο.

Πανηγυρικοί εορτασμοί στο Πεκίνο
Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν τους πανηγυρικούς εορτασμούς στο Πεκίνο για τα πενήντα χρόνια κομμουνιστικού καθεστώτος. Στην ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Ο ανταποκριτής του BBC στο Πεκίνο λέει ότι η παρέλαση έδωσε μία σπάνια ευκαιρία επίδειξης του πολεμικού εξοπλισμού στον στρατό της Κίνας, ο οποίος συνήθως τηρεί άκρα μυστικότητα. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν επισήμως με πενήντα τιμητικούς κανονιοβολισμούς στο κέντρο της πλατείας Τιεν Αν Μεν, λίγο πριν ξεκινήσει η δημόσια ομιλία του προέδρου Ζιάνγκ Ζεμίν, ο οποίος δήλωσε ότι το σοσιαλιστικό καθεστώς της Κίνας, είναι το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει την πρόοδο της χώρας.

Στο Δυτικό Τιμόρ καταφθάνει η διεθνής ειρηνευτική δύναμη
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ έχει αρχίσει να μετακινείται προς τα δυτικά της επαρχίας, περιοχή δηλαδή όπου είναι ισχυροποιημένες οι παραστρατιωτικές δυνάμεις. Τα αυστραλιανά στρατεύματα έφθασαν με ελικόπτερα στα σύνορα του Δυτικού Τιμόρ, το οποίο θεωρείται επικράτεια της Ινδονησίας. Στο μεταξύ, πολλές παραστρατιωτικές ομάδες έχουν στήσει τις βάσεις τους κοντά στα σύνορα και απειλούν να επιτεθούν εναντίον της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.