Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ποσοστό 27% παίρνει το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας
Ποσοστό 27% παίρνει το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας

(04/10/99, 08:00 GMT)
 

Δεύτερο το ακροδεξιό κόμμα στις εκλογές της Αυστρίας
Στην Αυστρία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας καταλαμβάνει την δεύτερη θέση εκτοπίζοντας τους Χριστιανοδημοκράτες που συμμετείχαν στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Σοσιαλδημοκρατικό  Κόμμα. Το Κόμμα Ελευθερίας συγκεντρώνει προς το παρόν το 27% των ψήφων και δεν αποκλείεται μετά την  καταμέτρηση του συνολικού αριθμού των ψήφων να καταλάβει την πρώτη θέση και να εκτοπίσει από την πρωτοκαθεδρία τους Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Βίκτορ Κλίμα. Το κόμμα αυτό συγκεντρώνει τώρα το 33% των ψήφων. Πάντως, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ακροδεξιό κόμμα.

Απόπειρα δολοφονίας χαρακτηρίζει ο Βουκ Ντράσκοβιτς το αυτοκινητιστικό του δυστύχημα
O Βουκ Ντράσκοβιτς, ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σερβία, τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το οποίο χαρακτήρισε απόπειρα δολοφονίας. Στο δυστύχημα αυτό σκοτώθηκαν 3 σωματοφύλακες του κ.Ντράσκοβιτς και ο γαμπρός του. Μιλώντας από το νοσοκομείο, ο κ.Ντράσκοβιτς είπε ότι ένα φορτηγό έστριψε ξαφνικά και βρέθηκε μπροστά στα αυτοκίνητα που τον συνόδευαν.

Στο έδαφος της Τσετσενίας οι Ρωσικές δυνάμεις
Οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προχωρούν μέσα στο έδαφος της Τσετσενίας. Σύμφωνα με τους διοικητές του Ρωσικού στρατού, μέχρι στιγμής βρίσκονται 10 χιλιόμετρα μέσα στο τσετσενικό έδαφος. Τα αεροσκάφη της Ρωσικής αεροπορίας, στο μεταξύ, συνεχίζουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Τσετσενίας με στόχο την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας κατά των Ισλαμιστών ανταρτών.

Επιστρέφουν 200.000 πρόσφυγες στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε θετική την ενέργεια της κυβέρνησης της Ινδονησίας να επιτρέψει σε πάνω από 200.000 πρόσφυγες του Ανατολικού Τιμόρ να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το Δυτικό Τιμόρ. Οι πρόσφυγες έμεναν σε αντίσκηνα από τότε που ξέσπασε η βία στο Ανατολικό Τιμόρ αμέσως μετά το δημοψήφισμα με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.