Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Tα σωστικά συνεργεία στο Λονδίνο προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν εγκλωβισμένους
Tα σωστικά συνεργεία στο Λονδίνο προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν εγκλωβισμένους

(5/10/99, 1800 GMT)

Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στο Λονδίνο
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και πάνω από εκατόν πενήντα τραυματίες είναι ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις οκτώ (τοπική ώρα) στο Δυτικό Λονδίνο, έξω από τον σταθμό του Πάντινγκτον, όπου συνεκρούσθησαν δύο ταχείες αμαξοστοιχίες. Οι δύο υπερταχείες συγκρούστηκαν σε απόσταση τρισίμισι χιλιομέτρων από το Πάντινγκτον. Το σημερινό δυστύχημα είναι το χειρότερο που έχει συμβεί από το Δεκέμβριο του 1988, όταν τριάντα πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε σύγκρουση δύο τραίνων στο σταθμό του Κλάπαμ στο Λονδίνο. Οι εμπειρογνώμονες επικρίνουν έντονα τις ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται πλέον τους βρετανικούς σιδηροδρόμους. Το 1997, πάλι στο Λονδίνο και στην ίδια γραμμή του σιδηροδρομικού δικτύου είχε γίνει κι άλλη σύγκρουση επιβατικών τραίνων με επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η μεγαλύτερη συγχώνευση εταιρειών στον κόσμο
Συμφωνία που υπεγράφη στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συγχώνευση εταιρειών στον κόσμο. Η κολοσσιαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών MCI WorldCom αποφάσισε να πληρώσει περίπου εκατόν τριάντα δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να εξαγοράσει την εταιρεία διεθνών τηλεπικοινωνιακών κλήσεων Sprint Corporation. Η MCI WorldCom είναι ήδη η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του BBC, η συγχώνευση των δύο εταιρειών πρόκειται να επιφέρει τεράστια κέρδη.

Υπό ρωσικό έλεγχο το ένα τρίτο των εδαφών της Τσετσενίας
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της έθεσαν υπό έλεγχο το ένα τρίτο των εδαφών της Τσετσενίας. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι τελικός στόχος των δυνάμεων της χώρας του είναι να καταστρέψουν ολοσχερώς τις βάσεις των Τσετσένων αυτονομιστών. Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας βομβαρδίζει στόχους στην Τσετσενία τις τελευταίες δέκα ημέρες και η ηγεσία της αναγνώρισε σήμερα ότι στις επιχειρήσεις έχει ήδη χάσει δύο αεροσκάφη. Ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ασλάν Μασκάντοφ, απηύθυνε εκκλήσεις στους θρησκευτικούς ηγέτες να κηρύξουν ιερό πόλεμο.

Σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός ισχύος 5,2 στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε την Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί, σπέρνοντας τον πανικό και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Οι δημοτικές αρχές της πόλης Μαρμαρίδα ανακοίνωσαν ότι αρκετά κτίρια έχουν υποστεί ελαφρές ζημιές κι ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν όταν πανικόβλητοι άνθρωποι πήδηξαν απο παράθυρα και μπαλκόνια. Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο πριν απο τις 4 το πρωι, τοπική ώρα, έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών, ενώ την ισχυρή σεισμική δόνηση ακολούθησαν τουλάχιστον 20 μετασεισμοί.

Συζητήσεις για γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους
Οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την απόφαση της αμερικανικής εταιρίες βιοτεχνολογίας Μονσάντο να θέσει τέρμα στην ανάπτυξη του λεγόμενου γονιδίου Εξολοθρευτής. Το γονίδιο αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, δημιουργεί γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους, οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από μία φορά για την καλλιέργεια εδαφών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.