Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Tα σωστικά συνεργεία στο Λονδίνο προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν εγκλωβισμένους
Tα σωστικά συνεργεία στο Λονδίνο προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν εγκλωβισμένους

(6/10/99, 1200 GMT)

Αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Λονδίνο
Τα σωστικά συνεργεία ξανάρχισαν σήμερα τις προσπάθειές τους για την ανάσυρση και άλλων θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβει χθες στον σταθμό του Πάντινγκτον στο Λονδίνο. .Εως αυτή τη στιγμή οι νεκροί απο την σύγκρουση των δυο επιβατικών αμαξοστοιχιών ανέρχονται σε 27 και εκφράζονται φόβοι οτι ο τελικος απολογισμός θα ξεπεράσει τους 40. Εκατον εξήντα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, πέντε από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.. Αδιευκρίνιστα παραμένουν ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν  το δυστύχημα σε έναν από τους πιο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λονδίνου. Το χθεσινό δυστύχημα έχει εντείνει τους προβληματισμούς για την ασφάλεια του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου από την ιδιωτικοποίησή του πριν τρία χρόνια.

Το ενα τρίτο του εδάφους της Τσετσενίας ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις
Σε 125.000 ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν εγκαταλείψει την Τσετσανία και κατέφυγαν στην γειτονική δημοκρατία της Ινγκουσετίας, οι αρχες της οποίας κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για αποστολή βοήθειας, σε σκηνές, τρόφιμα και φάρμακα. Παράλληλα οι ρωσικικές αρχές ανακοίνωσαν οτι ελεγχουν το βόρειο τμήμα της Τσετσενίας, κάτι που αρνούνται οι αρχές της αποσχισθείσης δημοκρατίας

Επιδρομή στα γραφεία της εταιρείας JCO μετά το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία εκατοντάδες αστυνομικοί επέδραμαν στα γραφεία της εταιρείας που ευθύνεται για  το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα της χώρας που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη με διαρροή ραδιενέργιας. Οι επιδρομές στα γραφεία της εταιρείας J-C-O  στο Τόκυο και κοντά στο εργοστάσιο στην πόλη Τοκαϊμούρα όπου συνέβη το ατύχημα, έγιναν μετά την παραδοχή απο διευθυντικά στελέχη της εταιρίας  ότι είχαν αλλάξει τους κανόνες ασφαλείας χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρχών.

Για τα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να παραμείνει στο Ανατολικό Τιμόρ ειρηνευτική δύναμη, δηλώνει ο Κόφι Ανάν
Ο γγ. του ΟΗΕ Κόφι Αναν είπε ότι η δύναμη των ΗΕ  θα πρέπει να παραμείνει στο Ανατολικό Τιμόρ τα επόμενα τρία χρόνια ενώ η περιοχή θα προετοιμάζεται γιά την ανεξαρτησία . Ο κ. Ανάν έχει προτείνει τη συγκρότηση ειρηνευτικής δύναμης 9.000 ανδρών που θα αντικαταστήσει την πολυεθνική δύναμη που είναι στην περιοχή . Επίσης υπογράμμισε ότι το Ανατολικό Τιμόρ έχει  άμεση ανάγκη από  διοικητικά στελέχη , μηχανικούς και αξιωματικούς της αστυνομίας . Στην πρωτευουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι, επεστρεψε σήμερα και ο αρχιεπίσκοπος Καρλος Μπέλο. Πριν την άφιξή του ο αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση σε όσους παραμένουν κρυμμένοι  να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Κατηγορίες εναντίον τριών ατόμων απαγγέλθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον τριών ατόμων στα πλαίσια της μεγαλύτερης έρευνας για καταθέσεις βρώμικου χρήματος σε αμερικανικές τράπεζες . Συμμορίες από τη Ρωσία , σύμφωνα με τις πληροφορίες , διακινούν παράνομα δισεκατομμύρια δολάρια μέσω λογαριασμών στην Τράπεζα της Νέας Υόρκης . Οι ανακρίσεις συνεχίζονται γιά να διεκρινισθεί εάν μέρος των χρημάτων αυτών προέρχονται από την οικονομική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προς τη Ρωσία .

Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης τραυματίες στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσυφοπέδιο άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης ενεπλάκησαν σε σύγκρουση  μεταξύ Σέρβων και Αλβανών .Ενας Σέρβος σκοτώθηκε και αρκετά άτομα τραυματίσθηκαν όταν στην  πόλη Μιτρόβιτσα στο Βόρειο Κοσυφοπέδιο Κοσοβάροι Αλβανοί που συμμετείχαν σε κηδεία  18  συμπατριωτών τους ,  τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν σε ομαδικό τάφο την περασμένη εβδομάδα ,   συγκρούσθηκαν με ομάδα Σέρβων που συνόδευαν ρώσοι μέλη της ειρηνευτικής δύναμης. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι σύμφνωα με τις πληροφορίες ρώσοι και γάλλοι στρατιώτες.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.