Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πολλά πτώματα φαίνεται πως παραμένουν στα συντρίμια
Πολλά πτώματα φαίνεται πως παραμένουν στα συντρίμια

(6/10/99, 1830 GMT)

Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Λονδίνο
Η αστυνομία του Λονδίνου λέει πως τουλάχιστον 70 άτομα αγνοούνται μετά το χθεσινό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε κοντά στον σταθμο Πάντιγκτον του Λονδίνου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμια 28 πτώματα, κανένα από τα οποία δεν έχει αναγνωριστεί. Οι  αστυνομικες αρχες λένε πως η έκταση της καταστροφης στα καμμένα βαγόνια, είναι τέτοια και τόσο ολοκληρωτική που δεν περιμένουν πως θα βρούν άλλα πτώματα ανάμεσα στα συντρίμια. Η αστυνομία ανησυχεί ακόμη για την τύχη 100 περίπου ατόμων που ίσως επέβαιναν στο τρένο. Πρόκειται ας σημειωθεί για το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα στην ίδια γραμμή μέσα σε δύο χρόνια. Από την σύγκρουση των δύο τρένων τραυματίστηκαν περί τα 160 άτομα.

Υπό ρωσικό έλεγχο το βόρειο τμήμα της Τσετσενίας
Η κυβέρνηση της Τσετσενίας παραδεχτηκε ότι έχει αποσύρει όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το βόρειο τμήμα της χώρας, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο. Νωρίτερα η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έχουν καταλάβει το 1/3 της βόρειας Τσετσενίας. Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αρχές υπολογίζουν πως περί τις 125.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει την Τσετσενία και έχουν καταφύγει στην γειτονική δημοκρατία της Ινγκουσετίας, οι αρχές της οποίας κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για αποστολή σκηνών, τροφίμων και φαρμάκων.

Σύγκρουση παραστρατιωτικών - ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ
Η υπό αυστραλιανή διοίκηση πολυεθνική ειρηνευτική δυναμη που έχει αναπτυχθεί στο Ανατολικό Τιμόρ σκότωσε δύο μέλη  των φιλο-ινδονησιακών παραστρατιωτικών ομάδων, στην πρωτη θανατηφόρα σύγκρουση μεταξύ των δυο πλευρών. Οπως είπε ο διοικητής της δύναμης, κατα το περιστατικό τραυματίστηκαν και δύο αυστραλοί στρατιώτες.

Επιδρομή στα γραφεία της εταιρείας JCO μετά το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία εκατοντάδες αστυνομικοί επέδραμαν στα γραφεία της εταιρείας που ευθύνεται για  το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα της χώρας που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη με διαρροή ραδιενέργιας. Οι επιδρομές στα γραφεία της εταιρείας JCO  στο Τόκυο και κοντά στο εργοστάσιο στην πόλη Τοκαϊμούρα, όπου συνέβη το ατύχημα, έγιναν μετά την παραδοχή απο διευθυντικά στελέχη της εταιρίας  ότι είχαν αλλάξει τους κανόνες ασφαλείας χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρχών.

Μετά τον σεισμό και οι πλημμύρες πλήττουν το Μεξικό
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επέβαλαν οι αρχές του Μεξικού σε αρκετές περιοσές της χώρας που επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες, τις χειρότερες οπως λένε οι αρχές των τελευταίων 50 ετών. Τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν την ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών αυτών εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το δυσάρεστο είναι πως η μετεωρολογική υπηρεσία του Μεξικού προβλέπει συνέχιση των βροχοπτώσεων τουλάχιστον για ένα ακομη εικοσιτετράωρο.

Δέκα δισεκατομμύρια δολλάρια χάθηκαν στην Κένυα
Κενυάτες βουλευτές εξέφρασαν την έκπληξη και την οργή τους για τα ευρήματα έκθεσης επιτροπής του κοινοβουλίου σύμφωνα με τα οποία μέσα σε ένα χρόνο εξαφανίστηκαν γύρω στα 10 δισεκατομμύρια δολλάρια. Η έκθεση αφορά στην περίοδο 1995-96 και όπως λέει τα χρήματα που εξαφανίστηκαν είτε χάθηκαν είτε δεν εισπράχθηκαν από τα αρμόδια τμήματα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.