Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πολλά πτώματα φαίνεται πως παραμένουν στα συντρίμια
Πολλά πτώματα φαίνεται πως παραμένουν στα συντρίμια

(6/10/99, 1300 GMT)

Φόβους για 100 νέκρους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Λονδίνο, εκφράζουν οι αρχές
Τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις διαψεύδει ο αριθμός των νεκρών του σιδηροδρομικού ατυχήματος που σημειώθηκε την Τρίτη στον σταθμό Πάντιγκτον του Λονδίνου. Οι αστυνομικές αρχες ανακοίνωσαν οτι τουλάχιστον 70 επιβάτες σκοτώθηκαν, εκφράζουν μάλιστα φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει και τους 100. Πρόκειται για την χειρότερη τραγωδία στα χρονικά τών βρετανικών σιδηροδρόμων. Η κυβέρνηση λέει οτι θα επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας με την ταχύτατη τοποθέτηση ενός συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος σε κάθε αμαξοστοιχία.

Η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει κάθε διαμεσολάβηση στην διένεξη της με την Τσετσενία
Απορρίπτει κέθε ξένη μεσολάβηση η Ρωσία στην διένεξη της με την Τσετσενία. Αυτό έκανε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας λίγο πριν την συνάντηση του με αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Ενωσης, επικεφαλής της οποίας είναι ο επίτροπος αρμοδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις, Κρις Πάτεν. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία, αναφέρουν πληροφορίες, ετοιμάζεται να εγκαθιδρύσει ένα ελεγχόμενο καθεστώς στην βόρεια Τσετσενία που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Συντριπτική ήττα του κόμματος του Κονγκρέσσου στην Ινδία
Το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα BJP είναι τελικά νικητής του βουλευτικών εκλογών στην Ινδία. Μεγάλος ηττήμενος της κάλπης το κόμμα του Κογκρέσσου του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι, του οποίου ηγείται η χήρα του Σόνια.

Επικρίσεις δέχεται η διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικο Τιμόρ
Ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Ανατολικό Τιμόρ, στρατηγός Peter Cosgrove χαρακτήρισε ανόητες τις επικρίσεις για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του στην επαρχία, ειδικά δε σε ότι αφορά την μεταχείρηση των παραστρατιωτικών. Μάλιστα χθες, ενας μεγάλος αριθμός παραστρατιωτικών μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά μεταγωγικά οχήματα, απο το Ανατολικό, στο Δυτικό Τιμόρ, αντί να κρατηθούν για να διερευνηθεί ο ρόλος τους στα εγκλήματα που διέπραξαν οι παραστρατιωτικές ομάδες, αμέσως μετά του δημοψήφισμα.

Παραιτείται ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία
Ο Κεμάλ Ντεμίρ πρόεδρος επί 20 συνεχή έτη της Ερυθράς Ημισελήνου της Τουρκίας, παραιτήθηκε μετα από σωρεία καταγγελιών για τον ρόλο της οργάνωσης στο έργο της αρωγής των σεισμοπλήκτων. Αποφασιστικό πλήγμα για τον κ. Ντεμίρ ήταν οι αποκαλύψεις τηλεοπτικού σταθμού που έδειξαν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας απο τις ΗΠΑ και την Γαλλία να βρίσκονται κρυμμένα σε αποθήκες της Οργάνωση.

Μετά τον σεισμό και πλημμύρες στο Μεξικό
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επέβαλαν οι αρχές του Μεξικού σε πέντε νομούς που επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες, τις χειρότερες οπως λένε οι αρχές των τελευταίων 40 ετών. Εως τώρα, σε 100 ανέρχονται οι νεκροί ενω δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών αυτών εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Από τήν θεομηνία έχουν κλείσει λιμάνια και αεροδρόμια.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.