Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η ηγεσία του συνασπισμού της σερβικής αντιπολίτευσης Συμμαχία για την ΑΛλαγή
Δεν πάνε στο Λουξεμβούργο οι ηγέτες της Συμμαχίας για την Αλλαγή

11/10/99, 0900 GMT

Η σερβική αντιπολίτευση μποϋκοτάρει την συνάντηση με τους υπουργούς εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Πολλοί ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν  την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στο Λουξεμβούργο με τους υπουργούς εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην συνάντηση επρόκειτο να συζητηθεί πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες την Σερβία μετά την ανατροπή του προέδρου Μιλόσεβιτς. Αλλά πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τελεσίγραφο το σχέδιο τελικού κειμένου που τους υπεβλήθη και στο οποίο καλούνται να δεσμευτούν πως όταν έρθουν στην εξουσία θα εκδώσουν στο Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τους κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου στην πρόσφατη κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Ο ανταποκριτής του BBC στο Βελιγράδι μεταδίδει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται να διέπραξε σοβαρό σφάλμα στην εκτίμηση της κατάστασης εγείροντας το θέμα των καταζητούμενων  από το Διεθνές Δικαστήριο -θέμα για το οποίο πιθανόν δέχτηκε πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πολιτική κρίση απειλείται η Αλβανία
Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία πυροδοτεί η ήττα του Πρωθυπουργού της χώρας Παντελί Μάικο από τον πρώην πρωθυπουργό Φάτος Νάνο στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας. Ο κύριος Μάικο έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της χώρας αν χάσει στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αθλιες συνθήκες σε ψυχιατρείο της Λέσβου καταγγέλει η Sunday Times
Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ψυχιατρείο Θεομήτωρ στη Λέσβο καταγγέλει η Sunday Times στο Λονδίνο. Σε ρεπορτάζ με τον  χαρακτηριστικό τίτλο "Η τρέλλα έχει κατακτήσει το φρενοκομείο" η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας λέει πως μία δεκαετία μετά την απόφαση να δωθεί  στην Ελλάδα  σημαντική οικονομική βοήθεια από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης γιά τη βελτίωση των ψυχιατρειων, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στα μικρά ψυχιατρεία.

Αδιάφορη η Μόσχα στην πρόταση Μασχάντωφ για τερματισμό της κρίσης στην Τσετσενία
Η Ρωσία δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται στην πρόταση του προέδρου της Τσετσενίας Ασλάν Μασχάντωφ για τερματισμό της κρίσης στον Καύκασο. Ο κύριος Μασχάντωφ είχε πει ότι θα πάρει σκληρά μέτρα κατά των ισλαμιστών ανταρτών αν η Ρωσία σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Τσετσενία. Αλλά οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας εξέφρασαν την άγνοια τους για την ύπαρξη σχετικής πρωτοβουλίας.

Πρόταση για απόσυρση των κατηγοριών κατά του Σουχάρτο
Ο εκτελών χρέη Γενικού Εισαγγελέα στην Ινδονησία πρότεινε την απόσυρση των κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος του πρώην προέδρου Σουχάρτο λόγω ελλείψεως επαρκών στοιχείων για συνέχιση των ερευνών. Την  απόφαση για το αν θα συνεχιστούν ή θα σταματήσουν οι έρευνες θα λάβει ο πρόεδρος της Ινδονησίας Χαμπίμπι.

Νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις εκλογές της Πορτογαλίας
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, του πρωθυπουργού Αντόνιο Γκουτέρες, αναδεικνύεται νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. Το κόμμα έχει κερδίσει μία έδρα παραπάνω από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές αλλά εξακολουθεί να μην εχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Νέα εκλογική ήττα των Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία
Το κυβερνόν Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας υπέστη την βαρύτερη εδώ και πάνω από 50 χρόνια ήττα του στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου. Το κόμμα του Καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ ήλθε δεύτερο, μετά τους Χριστιανοδημοκράτες. Τρίτο ήλθε το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού -οι πρώην Κομμουνιστές.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.