Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η ηγεσία του συνασπισμού της σερβικής αντιπολίτευσης Συμμαχία για την Αλλαγή
Δεν πήγαν στο Λουξεμβούργο οι ηγέτες της Συμμαχίας για την Αλλαγή

11/10/99, 1900 GMT

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Σερβία
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν σχέδιο που προβλέπει ότι, παρά το εμπάργκο πετρελαίου που έχει επιβληθεί κατά της Γιουγκοσλαβίας, θα σταλούν καύσιμα για θέρμανση σε δύο πόλεις της Σερβίας, τη Νις και την Πίροτ, των οποίων οι δήμαρχοι ανήκουν στην αντιπολίτευση. Η Ευρωπαική Ενωση αποφάσισε επίσης πως η απαγόρευση των πτήσεων προς και από την Γιουγκοσλαβία δεν θα ισχύει για το Κοσυφοπέδιο και το φιλοδυτικό Μαυροβούνιο.

Επίθεση Μιλόσεβιτς κατά των αντιπάλων του
Ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς επετέθη κατά των τους οποίους κατηγορεί ότι θέλουν να μετατρέψουν τη Σερβία σε μία φιλοδυτική αποικία.

Η Μόσχα θέτει όρους στην Τσετσενία
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να μελετήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Τσετσενίας Ασλάν Μασχάντοφ, αλλά μόνον υπό τον όρον ότι οι Τσετσένοι αντάρτες (τους οποίους η Μόσχα θεωρεί τρομοκράτες) θα παραδόσουν πρώτα τα όπλα. Ο Πρόεδρος Μασχάντοφ είχε νωρήτερα προσφερθεί να λάβει σκληρά μέτρα κατά των τσετσενικών ανταρτικών οργανώσεων αν η Μόσχα συμφωνήσει να θέσει τέρμα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της χώρας του.

Κυβερνητικός ανασχηματισμός στη Βρετανία
Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Σημαντικότερη αλλαγή είναι η τοποθέτηση του Πίτερ Μάντελσον στο υπουργείο Βορείου Ιρλανδίας. Ο κ. Μάντελσον (που θεωρείται αρχιτέκτων της στρατηγικής του Νέου Εργατικού Κόμματος) είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί πριν από ένα χρόνο περίπου λόγω του δανείου που αποκαλύφθηκε ότι είχε λάβει ατόκως από άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου με σκοπό την αγορά οικίας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.