Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η μετανάστευση στην ατζέντα των 15
Η μετανάστευση στην ατζέντα των 15

(15/10/99, 1330 GMT)

Σύνοδος κορυφής των Δεκαπέντε στο Τάμπερε
Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται στη Φινλανδία προκειμένου να συζητήσουν την κοινοτική πολιτική για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος. Τα ζητήματα που θα συζητηθούν επίσης είναι η χορήγηση πολιτικού ασύλου, η αποτελεσματική αστυνόμευση των εξωτερικών συνόρων, καθώς και η αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και παιδεραστίας. Εν τω μεταξύ, υπό το βάρος συντονισμένων πιέσεων εκ μέρους των μεγαλυτέρων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται να βρεθεί ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά το αποψινό δείπνο εργασίας, όπου θα συζητηθεί η υποψηφιότητα της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών στο Πακιστάν
Παγιώνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Πακιστάν, όπου οι νέοι στρατιωτικοί ηγέτες της χώρας πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαρισμούς των ανώτατων πολιτικών στελεχών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος φρουρείται μετά το πραξικόπημα της Τρίτης. Την ανησυχία τους για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Πακιστάν εξέφρασαν πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Μεγάλη Βρετανία.

Προς το Γκρόσνι κινούνται οι ρωσικές δυνάμεις
Oι ρωσικές δυνάμεις κινούνται ξανά προς την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόσνι. Οι κάτοικοι της περιοχής μεταβαίνουν σε άλλα σημεία της χώρας, ενώ οι πρόσφυγες μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους εκατόν εβδομήντα χιλιάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το χωριό Γκοραγκόρσκι. Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρωσία, εξέφρασε την ανησυχία του για τη διένεξη στην Τσετσενία και απηύθυνε έκκληση για πολιτική διευθέτηση του προβλήματος.

Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης απενεμήθη φέτος στην ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η οργάνωση επιλέχθηκε για το ανθρωπιστικό έργο που επέδειξε σε διάφορες περιοχές της υφηλίου. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Συμπλοκές στην Τζακάρτα
Φοιτητές διαδηλωτές συνεπλάκησαν ξανά με τις ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας, κοντά στο κτίριο του ινδονησιακού κοινοβουλίου στη Τζακάρτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικές βολές και δακρυγόνα εναντίον των φοιτητών, ενώ οι φοιτητές αντεπιτέθηκαν με πέτρες και έστησαν οδοφράγματα. Η ένταση έχει προκύψει λόγω της επικείμενης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο
Ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία του ηλεκτροδοτικού, του υδροδοτικού και του υγειονομικού συστήματος την Κύπρο, λόγω του ιού της χιλιετίας. Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ανυπόστατοι.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.