Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Γκρόζνι φοβούμενοι νεά ρωσική επίθεση
Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Γκρόζνι φοβούμενοι νεά ρωσική επίθεση



Monday 25th October 1999 (09:30 BST)
 

Επαινεί τον Πούτιν ο Μπορίς Γέλτσιν για τους χειρισμούς του στην Τσετσενία
Ο ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν επαίνεσε τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τρόπο με τον οποίο
χειρίστηκε τον πόλεμο στην Τσετσενία. Ο κ. Γέλτσιν είπε ότι ο ρώσος πρωθυπουργός πήρε εποικοδομητικές αποφάσεις και υιοθέτησε τον σωστό τόνο στον διάλογο για το θέμα με την διεθνή κοινότητα. Ο Μπορίς Γέλτσιν έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν την συνάντησή του σήμερα με τον κ. Πούτιν και τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Σεργκέγεφ. Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η κατάσταση στην Τσετσενία. Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει την ανησυχία της για την κλιμάκωση των συγκρούσεων και τους θανάτους αμάχων.
 

Στην Τουρκία ο Εχούντ Μπάρακ
Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Τουρκία ο κ. Μπάρακ θα έχει συνομιλίες με κύρια θέματα την αμυντική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην Τουρκία η στενή στρατιωτικη συνεργασία των δύο χωρών είχε σαν αποτέλεσμα πολλά Αραβικά έθνη να κατηγορήσουν την Τουρκία για προδοσία.

Και νέες συλλήψεις οπαδών της αίρεσης Φαλούν Γκογκ στην Κίνα
Οι αστυνομικές αρχές της Κίνας συνέλαβαν δεκάδες οπαδούς του θρησκευτικού κινήματος Φαλούν Γκονγκ. Οι οπαδοί του κινήματος διαδήλωναν σιωπηλά στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, έξω από το κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για σχέδιο νόμου που προβλέπει την απαγόρευση της λειτουργίας σε όλες τις θρησκευτικές αιρέσεις. Οι Κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την λειτυργία της αίρεσης τον Ιούλιο, κατηγορώντας την ότι είχε σκοπό να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Συλλήψεις στην Γαλλία κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ζεμίν
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία, όπου αναμένεται να δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του. Κατά την άφιξή του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι η αστυνομία συνέλαβε συνέλλαβε εκατόν τριάντα άτομα τα οποία διαδήλωναν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εληξε η δεκαετής διακυβέρνηση της Αργεντινής από τους Περονικούς του Κάρλος Μένεμ
Ο υποψήφιος της Συμμαχίας της αντιπολίτευσης κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή. Ο Φερνάντο Ντε Λα Ρούα μετά την επίσημη ανακοίνωση της νίκης του είπε ότι θα ακολουθήσει την αυστηρή οικονομική πολιτική του προκατόχου του, αλλά προσέθεσε ότι θα αγωνιστεί για να καταργήσει τις ανισότητες και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.