Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στενεύει ο ρωσικός κλοιός στο Γκρόσνυ
Στενεύει ο ρωσικός κλοιός στο Γκρόσνυ

27 October 1999 (09:00 BST)

Εντείνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Τσετσενία
Ενώ οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Τσετσενία βρίσκονται σε εξέλιξη, εκπρόσωπος του τσετσένου Προέδρου Μασκάντοφ επιβεβαίωσε μεν ότι η πρωτεύουσα έχει βομβαρδιστεί, αρνήθηκε δε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ήδη την πόλη. Πρόσθεσε ότι οι Τσετσένοι θα συνεχίσουν να μάχονται, αλλά οι Ρώσοι θα αποχωρήσουν, όπως έκαναν και πριν απο τρία χρόνια. Στο μεταξύ, εντείνονται οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τα κύματα των τσετσένων προσφύγων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ζήτησε απο τον ΟΗΕ να αποστείλει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Ο Ιλύρ Μέτα προτείνεται για τη θέση του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του παραιτηθέντος πρωθυπουργου Παντελί Μάικο, Ιλύρ Μέτα, επέλεξε ως νέο πρωθυπουργο της Αλβανίας, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο ηγέτης του κόμματος Φάτος Νάνο επανέλαβε ότι η επιλογή του κ. Μέτα ήταν η ενδεδειγμένη επειδή αποτελεί εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα και την συνέχιση του κυβερνητικού έργου. Την υποψηφιότητα του Ιλύρ Μέτα αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού κομματος και αμέσως μετά η απόφαση θα προωθηθεί στον Πρόεδρο της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι.

Πυρά Χόλμπρουκ κατά αντιπάλων της κυβέρνησης Κλίντον
Ο αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, κατηγόρησε τους πολιτικούς που τηρούν κριτική στάση στην κυβέρνηση Κλίντον ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, εμποδίζοντας την καταβολή της αμερικανικής συνδρομής στον ΟΗΕ. Η προειδοποίηση του κυρίου Χόλμπρουκ συνδέεται με τη διάταξη του διεθνούς οργανισμού που προβλέπει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν μ'αυτό τον τρόπο να χάσουν τη ψήφο τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Ουάσιγκτον έχει παραδεχθεί ότι χρωστά στον ΟΗΕ ένα δισεκατομύριο δολάρια.

Ανησυχίες Ανάν για τις καθυστερήσεις στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην διάθεση τροφίμων στο Ιράκ, στα πλαίσια του ανθρωπιστικού προγράμματος που προβλέπει την ανταλλαγή πετρελαίου για τρόφιμα. Πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα αξίας επτακοσίων εκατομυρίων δολαρίων βρίσκονται σε αναμονή καθώς κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού ζητούν περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση των τροφίμων.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Κατάμι στη Γαλλία
Δρακόντεια  μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη Γαλλία για την τριήμερη επίσκεψη του ιρανού Προέδρου Κατάμι, του πρώτου ηγέτη του Ιράν που επισκέπτεται τη χώρα απο την ισλαμική επανάσταση πριν απο 20 χρόνια. Πολλά σημεία στα σύνορα της χώρας έχουν ενισχυθεί, ενώ αιτήσεις ιρανών πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος για είσοδο στη Γαλλία έχουν απορριφθεί. 'Ομως, ιρανοί εξόριστοι που ζουν στο Παρίσι δήλωσαν ότι πρόκεται να διοργανώσουν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Προέδρου Κατάμι.

Αποπομπή του Πακιστάν απο την Κοινοπολιτεία προτείνει αποστολή στη χώρα
Ο επικεφαλής αποστολής της Κοινοπολιτείας που επισκέπτεται σήμερα το Πακιστάν, ο καναδός υπουργός Εξωτερικών Λόυντ ’ξγουόρθυ, πρότεινε την αποπομπή της χώρας απο τον οργανισμό, εάν η πακιστανική στρατιωτική ηγεσία δεν παρουσιάσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του δημοκρατικού καθεστώτος.

Ριζοσπαστικές αλλαγές στη Βουλή των Λόρδων
Στη Βρετανία, η Βουλή των Λόρδων έχει ξεκινήσει διαδικασία, που θα αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου για τη νομοθεσία της χώρας απο τα μέλη του σώματος που ανήκουν στο σώμα λόγω του τίτλου τους. Η βρετανική κυβέρνηση εξασφάλησε την απαραίτητη πλειοψηφία που της επιτρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ίσχυε για την Βουλή των Λόρδων τα τελευταία 700 χρόνια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.