Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέα στοιχεία σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας
Νέα στοιχεία σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας

3/11/99 (14.00 GMT)
 

Νέα στοιχεία γιά τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος του αιγυπτικού αεροσκάφους
Οι κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή των ανατολικών αμερικανικών ακτών παρεμποδίζουν τις προσπάθειες των συνεργείων να συλλέξουν στοιχεία για τις αιτίες του δυστυχήματος της Κυριακής που οδήγησε στην πτώση αεροπλάνου των αιγυπτιακών αερογραμμών. Στο μεταξύ, νέα στοιχεία δείχνουν ότι πριν απο την πτήση είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στο σύστημα αναστροφής καυσαερίων του αεροσκάφους, ενός συστήματος φρεναρίσματος που διαθέτουν τα αεροπλάνα.

Αψηφά την διεθνή ανησυχία γιά την Τσετσενία η Μόσχα
 Η Μόσχα αψηφά γιά άλλη μιά φορά την διεθνή ανησυχία σχετικά με τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Τσετσενία, με την προειδοποίηση ότι οι δυνάμεις της στοχεύουν στην ανακατάληψη ολόκληρης της δημοκρατίας που έχει ξεσηκωθεί. Ο υπουργός Αμυνας, στρατάρχης Ιγκόρ Σεργκιέγιεφ, δήλωσε ότι αυτός είναι ο στόχος των στρατιωτικών ο οποίος έχει την πλήρη υποστηριξη του  Προέδρου Γέλτσιν. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΒΒΣ, η δήλωση αυτή έδωσε λαβή σε υποθέσεις ότι οι ρωσσικές δυνάμεις πιθανόν θα προσπαθήσουν να εισβαλουν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνυ, το οποίο πολιορκείται εδώ και βδομάδες. Χιλιάδες άμαχοι στο μεταξύ έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, και έχουν παγιδευτεί κοντά στα σύνορα υπό δριμύτατες καιρικές συνθήκες. Ο πρωθυπουργός της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που δέχθηκε επικρίσεις χθές από τον πρόεδρο Κλιντον γιά τον βομβαρδισμό της Τσετσενίας, πρόκειται εντός ολίγου να έχει δυνομιλίες με τον πρόεδρο Γιέλτσιν.
 

Δυσκολίες στην επιστροφή των προσφύγων του Ανατολικού Τιμόρ
O επικεφαλής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο ανατολικό Τιμόρ δηλώνει ότι παρατηρείται σοβαρή έλλειψη συντονισμού με τις μονάδες του στρατού της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η επιστροφή των προσφύγων από το Ανατολικό Τιμόρ στις εστίες τους, από το Δυτικό Τιμόρ, όπου είχαν καταφύγει. Ο διοικητής της εν λόγω διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης είπε ότι από τα μέσα Οκτωβρίου προσπαθεί να έλθει σε επαφή με τον τοπικό διοικητή του Ινδονησιακού στρατού , με σκοπό να συντονισθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Τιμόρ.

Νέα γενεά φαρμάκων γιά την ελονοσία επιδιώκει να αναπτύξει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας
Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας ανάγγειλε ότι προκειται να συνεργασθεί με την φαρμακευτική βιομηχανία γιά την παρασκευή νέας γενεάς φαρμάκων γιά την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Η ασθένεια αυτή ευθύνεται γιά τον θάνατο ενός και πλέον εκατομμυρίου ατόμων το χρόνο και εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αυξηθούν λόγω του ότι το μικρόβιο έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα. ΟΙ περισσότερες φαρμακευτικές βιομηχανίες έχουν αποφασίσει να μην ασχοληθούν με την παρασκευή νέων φαρμάκων λόγω της δαπάνης που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ο Παγκόσμιος Οργνισμός Υγείας όμως τώρα υποστηρίζει ότι η προσφορά του αποτελεί μιά καινούργια αρχή. Ο ανταποκριτής του ΒΒΣ στην Γενεύη σχολιάζει παντως ότι το σχέδιο είναι επισφαλές καθόσον ο Οργανισμός θα χρειασθεί να δαπανήσει 30 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο γιά την προώθηση της  έρευνας.

Επανεξέταση των μέτρων γιά την καταλληλότητα του βρετανικού βοδινού κρέατος
Η βρετανική κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συμφωνήσει σε περαιτέρω ανάλυση των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται γιά την εξασφάλιση της ποιότητας των εξαγωγών βοδινού κρέατος, προκειμένου η Γαλλία να άρει την απαγόρευση των εισαγωγών από την Βρετανία. Σε σειρά συνεντεύξεων ο βρετανός υπουργός Γεωργίας, Νίκ Μπράουν, επέμεινε ότι ο συμβιβασμός στον οποίον οι δύο πλευρές κατέληξαν την Τρίτη, αποτελεί τον ταχύτερο τρόπο γιά την διευθέτηση του θέματος, και ότι το να επιμείνει η Βρετανία στα δικαιώματά της διά της νομικής οδού θα σήμαινε περαιτέρω καθυστέρηση στην άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Μπράουν ότι ενέδωσε στις απαιτήσεις της Γαλλίας .
 

Ανασκόπηση της προόδου της ειρηνευτικής διαδικασίας γιά την Βόρειο Ιρλανδία
Ο Αμερικανός μεσολαβητής ο οποίος επιχειρεί μιά γενική ανασκόπηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Βόρειο Ιρλανδία, Τζώρτζ Μίτσελ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνυ Μπλαιρ γιά να συζητηθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φθάσει οι διαπραγματεύσεις. Μετά την συνάντηση αυτή ο κ. Μίτσελ δήλωσε ότι θα ολοκήρώσει την έκθεσή του μετά την επάνοδό τους στην Βόρειο Ιρλανδία στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ πρόκειται σήμερα να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Κλίντον. Το αδιέξοδο έχει προκύψει από το ότι οι Προτεστάντες αρνούνται να μοιραστούν την εξουσία με το κόμμα Σίν Φέιν, αν προηγουμένως ο ΙΡΑ δεν αρχίσει να παραδίδει τα όπλα του.

Ο Μάικλ Πορτίλλο κερδίζει την υποψηφιότητα γιά την έδρα του Κένσινγκτον και Τσέλση
Στην Βρετανία, μέλη του Συντηρητικού Κόμματος της αντιπολίτευσης εξέλεξαν τον πρώην υπουργό Αμυνας, Μαικλ Πορτίλλο, ως υποψήφιο γιά μιά από τις ασφαλέστερες έδρες του Συντηρητικού Κόμματος, γιά τις αναπληρωματικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν εντός του μηνός. Ο κ. Πορτίλλο υπερίσχυσε τριών άλλων που διεκδικούσαν την υποψηφιότητα γιά την έδρα του Κένσινγκτον και Τσέλση. ΟΙ ενδοιασμοί γιά την καταλληλότητα του κ. Πορτίλο είχαν αφορμή την δημοσίευση, πριν λίγο καιρό στον τύπο πληροφοριών σχετικά με την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα του πρώην υπουργού .
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.