Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Παρά τις αντιδράσεις συνεχίζεται η Ρωσική εκστρατεία στην Τσετσενία
Παρά τις αντιδράσεις συνεχίζεται η Ρωσική εκστρατεία στην Τσετσενία

4/11/99 (10.00 GMT)

Διεθνείς πιέσεις προς την Ρωσία για την επέμβαση στην Τσετσενία
Η Ρωσία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο πιέσεων από την διεθνή κοινότητα σχετικά με την στρατιωτική επέμβασή της στην Τσετσενία. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση καθώς πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες ανθρωπιστικών οργανώσεων εναντίον της Ρωσικής εκστρατείας. Στο μεταξύ ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ μεταβαινει στις γειτονικές προς την Τσετσενία δημοκρατίες της Ινγκουσετίας και του Νταγκεστάν όπου έχουν καταφύγει περί τις 200 χιλιάδες Τσετσένοι πρόσφυγες.

Άρση του εμπάργκο κατά της Σερβίας υπό προυποθέσεις
Τα κόμματα της Σερβικής αντιπολίτευσης δέχτηκαν με ικανοποίηση την ανακοίνωση των Ηνωμένων  Πολιτείων ότι θα άρουν το  εμπάργκο πτήσεων και πετρελαίου που έχουν επιβάλλει στην Σερβία, αν πραγματοποιηθούν εκεί ελεύθερες εκλογές. Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ συνέδεαν την άρση του εμπάργκο με την απομάκρυνση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.  Η Αμερικανική ανακοίνωση έγινε μετά από συνάντηση της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράϊτ,  με ηγέτες της Σερβικής αντιπολίτευσης, στην Γουάσιγκτον. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι να αποκτήσει η αντιπολίτευση μεγαλύτερο έρεισμα, συνδέοντας την διανομή πετρελαίου θέρμανσης με τον ρυθμό εκδημοκρατισμού της χώρας. Η Αμερικανίδα υπουργός είπε ακόμη πως η χώρα της υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παροχή πετρελαίου θέρμανσης  στις πόλεις και κοινότητες της Σερβίας που ελέγχονται απο την αντιπολίτευση.

Επίσκεψη Ετσεβίτ στην Μόσχα
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ μεταβαίνει σήμερα στην Ρωσία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη τριήμερη επίσκεψη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνομιλίες Ετσεβίτ με την Ρωσική ηγεσία θα αφορούν το νέο σχέδιο αγωγού αερίου και την ΡωσοΤσετσενική σύρραξη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός που ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο κύριος Ετσεβίτ θα ενημερώσει την Ρωσική κυβέρνηση για δραστηριότητες μελών του αυτονομιστικού κινήματος ΠΕ ΚΑ ΚΑ στο Ρωσικό έδαφος.

Πλήγμα των ανταρτών Ταμίλ στην Σριλάνκα
Ο στρατός της Σριλάνκα έστειλε ενισχύσεις στα βόρεια της χώρας σε μιά προσπάθεια να ανακόψουν τις επιθετικές ενέργειες των ανταρτών Τίγρεων Ταμίλ, οι οποίοι λένε ότι κατάφεραν να καταλάβουν και δέυτερη στρατιωτική βάση σε διάστημα δύο ημερών, προκαλώντας σοβαρές κυβερνητικές απώλειες.  Ο ανταποκριτής του BBC στο Κολόμπο λέει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατιωτικό πλήγμα που υπέστει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο και θα φέρει σε δύσκολη θέση την πρόεδρο της χώρας Τσαντρίκα Κοθμαρατούνγκα, στο μέσο της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Διεθνής σύνοδος για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Καθώς συνεχίζεται στην Βόννη η διήμερη διεθνής συνάντηση με θέμα τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας, αναπτυσσόμενες χώρες εξέφρασαν την οργή τους για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην παγκόσμια αναθέρμανση. Υπουργοί κρατών της Καραϊβικής ζήτησαν την λήψη εκτάκτων μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που -λένε- ότι ευθύνεται για τους ολοένα και συχνότερους σφοδρούς τροπικούς τυφώνες, την αποσάρθρωση των ακτών και την καταστροφή της αλιείας στις χώρες αυτές.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.