Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο βρετανός πρωθυπουργός και υποστηρικτής του τρίτου δρόμου για τον σοσιαλισμό, Τόνι Μπλαιρ
Ο βρετανός πρωθυπουργός και υποστηρικτής του τρίτου δρόμου για τον σοσιαλισμό, Τόνι Μπλαιρ

8/11/99 (07:00 GMT)
 

21η Σοσιαλιστική Διεθνής στο Παρίσι
Σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί από εκατόν τριάντα και πλέον χώρες συγκεντρώνονται σήμερα στην Γαλλική πρωτεύουσα για το εικοστό πρώτο Κογκρέσσο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι.  Θα αναζητήσουν την συμφιλίωση μεταξύ του λεγόμενου "τρίτου δρόμου" που πρεσβεύουν ηγέτες όπως ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλαιρ και  των πιο παραδισιακών πολιτικών της κρατικής παρέμβασης των οποίων υπεραμύνεται ο γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν. Εν τω μεταξύ, οι επαφές που έχει στο Παρίσι ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστα Σιμίτης με εν ενεργεία ευρωπαίους πρωθυπουργούς καθώς και με  τη γαλλική πολιτική ηγεσία στο περιθώρειο του 21ου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χαρακτηρίζονται από έλληνες και ξένους διπλωμάτες κρίσιμες γιά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την  Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ξεκινούν τις τελικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό
Ο τελικός γύρος των συνομιλιών για την σύναψη μόνιμης συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αρχίζει σήμερα στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.Τα βασικά θέματα είναι το μέλλον των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας , το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και τα σύνορα του παλαιστινιακού κράτους . Οι δύο πλευρές ελπίζουν να υπογράψουν την τελική συμφωνία τον επόμενο Σεπτέμβριο. Όμως, ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να είναι εφικτός .   Χθες σε βομβιστική επίθεση τραυματίσθηκαν 32 Ισραηλινοί στην πολη Νετάνυα . Όμως η Ισραηλινή κυβέρνηση τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στην βία να υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία.

Διαδηλώσεις στο Ατσεχ της Ινδονησίας με αίτημα την ανεξαρτησία
Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ατσέχ της Ινδονησίας  για να συμμετάσχουν σε μεγάλη συγκέντρωση με αίτημα την ανεξαρτησία . Ο νέος πρόεδρος της χώρας Αμντουραχμάν Ουαχίντ είπε ότι βλέπει θετικά την πρόταση  για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αρνήθηκε όμως να δεσμεύσει την κυβέρνηση του . Ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ό,τι πολλοί υποστηρικτές της ανεξαρτησίας έχουν τη γνώμη ότι η κυβέρνηση ουδέποτε θα επιτρέψει στην επαρχία Ατσέχ να ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησε το Ανατολικό Τιμόρ .

Νέα προέλαση της Μόσχας στην Τσετσενία- Συνεχίζεται το κύμμα των προσφύγων
Η Μόσχα ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιτυχίες στην Τσετσενία, καθώς πρόσφυγες εξακολουθούν να περνούν τα σύνορα της αποσχισθείσας δημοκρατίας με την γειτονική ρωσική δημοκρατία της Ινγκουσετίας. Τηλεοπτικές εικόνες από ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο δείχνουν κονβόι προσφυγικών οχημάτων μήκους αρκετών χιλιομέτρων. Αναποκριτής του ΒΒC  στην Ινγκουσετία μεταδίδει ότι σοβαρά τραυματισμένες γυναίκες και παιδιά ήταν ανάμεσα τους πρόσφυγες που έφθασαν στην δημοκρατία και προσθέτει ότι οι γιατροί δεν έχουν τα απαραίτητα φάρμακα. Η Ρωσία λέει ότι πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιθέσεις κατά της Τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόζνι και Τσετσένοι στρατιωτικοί παραδέχθηκαν ότι έχασαν το οχυρό Μπαμούτ στα δυτικά της Τσετσενίας. Ο τσετσένος πρόεδρος Ασλάν Μασκάντωφ έκανε έκκληση στον πρόεδρο Κλίντον να διαμεσολαβήσει για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, έκκληση που ρώσοι αξιωματούχοι απέρριψαν ως προπαγάνδα.

Η Ρωσία κατηγορεί τη δίοικηση των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο ότι ευνοεί τους Αλβανούς
Την πολιτική του ΟΗΕ  επέκρινε ο πρέσβης της Ρωσίας στο διεθνή οργανισμό, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή . Μετά από συνομιλίες με την ηγεσία των Σέρβων στην Πρίστινα , ο κ. Λαβρόφ είπε ότι ο επικεφαλής της αποστολής των ΗΕ Μπερνάρ Κουσνέρ λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται την γιουγκοσλαβική πλευρά . Η τακτική αυτή παραβιάζει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ρόλο του Βελιγραδίου στο Κοσσυφοπέδιο , υπογράμμισε ο ρώσος πρέσβης .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.