Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξεράγη στην Ισλαμαμπάντ
Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξεράγη στην Ισλαμαμπάντ

12/11/99 (08:00 GMT)
 

Εκρήξεις βομβών στην Πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ
Στο Πακιστάν σειρά εκρήξεων κοντά σε διπλωματικές εγκαταστάσεις συντάραξε το κέντρο της πρωτεύουσας του Πακιστάν  Ισλάμαμπάντ. Σύμφωνα με την αστυνομία μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στο κέντρο πληροφόρησης των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί άνδρας της ασφαλείας. Μιά δεύτερη έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκτοξευτή ρουκετών κοντά στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τρίτη βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε στην περιοχή που βρίσκονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές.

Βομβαρδίζεται το Γκρόζνι, υπό διπλωματική πίεση η Μόσχα
Καθώς οι Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, Δυτικοί διπλωμάτες εξέφρασαν εκ νέου τις ανησυχίες τους για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές από την Ρωσική επίθεση, που συνεχίζεται τις τελευταίες επτά εβδομάδες. Ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη -Νορβηγός υπουργός εξωτερικών- Κνούτ Βόλεμπεκ είπε ότι επιθυμεί να πείσει την Μόσχα να επιτρέψει στον ΟΑΣΕ να αποστείλει ομάδα παρατηρητών στην περιοχή. Μιλώντας στο Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ, ο κύριος Βόλεμπεκ εξέφρασε την λύπη του διότι η Ρωσία δεν επέτρεψε σε αποστολή του ΟΑΣΕ να μεταβεί στην Τσετσενία. Στην Νέα Υόρκη, κατά την σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και ο Καναδάς προσπάθησαν να εγείρουν το θέμα της Τσετσενίας, αλλά συνάντησαν την αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας.

Εξαλείφονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων από την ερειπωμένη πολυκατοικία στην Ιταλία
Τα συνεργεία διάσωσης στην Νότιο Ιταλία συνεχίζουν την προσπάθεια ανεύρεσης επιζώντων από την πολυκατοικία που κατέρευσε χθές το πρωί στην πόλη Φότζια. Περίπου 40 άτομα βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα στα ερείπια ενώ έχουν ανασυρθεί οι σοροί 19 ατόμων. Ανταποκριτής του BBC που βρίσκεται στο τόπο του δυστηχήματος λέει ότι η κατάρευση αποδίδεται στην ελαττωματική δομική κατασκευή του κτιρίου.

Νέος σεισμός στην Τουρκία
Νέος σεισμός έπληξε την Δυτική Τουρκία, στην ίδια περιοχή που τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο. Ο σεισμός ήταν έντασης 5,7 της κλίμακας Ρίχερ. Ένας άνθρωπος πέθανε στην διάρκεια του σεισμού από καρδιακή προσβολή και περίπου 150 τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα θύματα ήταν στην πόλη Αντα Παζαρί. 0 ηλεκτρισμός διακόπηκε σε αρκετές περιοχές, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα δυτικά από το επίκεντρο του σημερινού σεισμού.

Εκατό δημοσιογράφοι σε φυλακές της Τουρκίας
Μια οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δημοσιογράφων άσκησε έντονη κριτική στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία. Η οργάνωση Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα τόνισε ότι, παρά τις υποσχέσεις της Τουρκικής κυβέρνησης, η πίεση σε Κούρδους και αριστερούς δημοσιογράφους έχει γίνει μεγαλύτερη μετά την δίκη του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργανωσης, περίπου 100 δημοσιογράφοι βρίσκονται σε φυλακές της Τουρκίας.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.