Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία
Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία

12/11/99 (19:00 GMT)

Νέος σεισμός έπληξε την Τουρκία
Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Ντούζε, 170 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Τα πρώτα στοιχεία λένε ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ενώ σε μεγάλο μέρος της Τουρκίας αυτή την ώρα επικρατεί χάος. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι υπάρχουν και νεκροί. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε, σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες, ότι τόσοι πολλοί ανθρωποι τραυματίσθηκαν που για τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες χρησιμοποιείται ακόμα και ο κήπος του τοπικού νοσοκομείου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δήλωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή που στοίχησε την ζωή σε αρκετούς ανθρώπους.

Χάθηκε αεροσκάφος των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο
Ένα αεροσκάφος που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής των Ηνωμένων Εθνών χάθηκε πάνω από το Κοσσυφοπέδιο. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης, το αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από τη Ρώμη με 23 επιβάτες, εξαφανίστηκε από τις οθόνες την ώρα που πλησίαζε στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, την Πρίστινα. Η ταυτότητα των επιβατών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες και, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία,  βρέθηκαν τα συντρίμια του αεροσκάφους. Ανταποκριτής του BBC στην περιοχή μετέδωσε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ της Ρώμης, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Προγράμματος Διατροφής, και της Πρίστινα.

Ρουκέτες κατά αμερικανικών στόχων και του Ο.Η.Ε. στο Πακιστάν
Η πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ συγκλονίστηκε σήμερα από σειρά εκρήξεων ρουκετών. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας λένε ότι αυτοκίνητα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκτοξευτές πυραύλων τοποθετήθηκαν έξω από το συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας, το Αμερικανικό κέντρο πληροφόρησης, καθώς και το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή. Όλες οι ρουκέτες, που ήταν συνολικά 5 στον αριθμό, πυροδοτήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά καμιά από αυτές δεν βρήκε τον στόχο της.

Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Τσετσενία
Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Τσετσενίας, της Γκουντέρμες, που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Γκρόζνι. Ο στόχος είναι, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, να απομακρυνθούν οι Ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες από την πόλη.

Χειροτερεύει η υγεία του προέδρου της Κροατίας
Οι γιατροί του προέδρου της Κροατίας Φράνιο Τούντζμαν δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε. Ο κ.Τούντζμαν, που είναι 77 χρονών, είχε εσωτερική αιμορραγία χθες, 12 μέρες μετά από την επείγουσα χειρουργική επέμβαση που του έγινε στο στομάχι. Τρία χρόνια πριν ο πρόεδρος της Κροατίας είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Αμερικής με έλκος στομάχου, όμως διάφορες φήμες τότε έλεγαν ότι είχε καρκίνο.

Ελάχιστες ελπίδες για επιζώντες στο κτίριο που κατέρρευσε στην Ιταλία
Οι Ιταλικές αρχές λένε ότι έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 30 ενοίκων στην πολυκατοικία που κατέρευσε χθες το πρωί στην πόλη Φότζια. Περίπου άλλοι 30 άνθρωποι βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα ερείπια, ενώ τα συνεργεία διάσωσης λένε ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ανεύρεσης επιζώντων. Ανταποκριτής του BBC που βρίσκεται στο τόπο του δυστυχήματος μεταδίδει ότι η κατάρρευση αποδίδεται στην ελατωματική δομική κατασκευή του κτιρίου.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.