Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

τους σεισμοπαθείς επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος Κλίντον
τους σεισμοπαθείς επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος Κλίντον

16/11/99 (10:00 GMT)

Ο Μπιλ Κλίντον υπέρ της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση και της επίλυσης του Κυπριακού
Τις ελπίδες της Ουάσινγκτον να αναγνωρισθεί η τουρκική υποψηφιότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να επιλυθεί το κυπριακό εξέφρασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον από την Αγκυρα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πρόεδρος Κλίντον, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος-Τουρκίας. Στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί εντυπωσιακή εξέλιξη η οποία ελπίζει να συνεχιστεί, ιδιαίτερα στον τομέα της ελεύθερης έκφρασης

Ουσιαστικές οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό
Διαβεβαιώσεις ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα είναι ουσιαστικές δίνει η αμερικανική πλευρά, ενώ η ελληνική και η κυπριακή πλευρά διαμηνύουν προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι πρέπει να υπάρξει επί του θέματος δέσμευση προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις στη Νέα Υόρκη στις 3 Δεκεμβρίου. Πάντως, τη διαβεβαίωση ότι οι συνομιλίες για το κυπριακό στη Νέα Υόρκη πρόκειται να είναι ουσιαστικές έδωσε σε συνέντευξη στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC o ειδικός συντoνιστής της Βρετανίας γιά το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνευ.

Τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος Κλίντον -- 550 οι νεκροί από το σεισμό της Παρασκευής
Στους πεντακόσιους πενήντα νεκρούς έχει ανέλθει ο απολογισμός του σεισμού της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τραυματίες ξεπέρασαν τους τρεις χιλιάδες. O αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, θα επισκεφθεί σήμερα την περιοχή Ισμίτ, στη δυτική Τουρκία, που επλήγη κατ εξοχήν από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Αυγούστου, από τον οποίο δεκαεπτά χιλιάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους. Δέκα χιλιάδες επιζώντες παραμένουν άστεγοι και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν εκατοντάδες επιπλέον αντίσκηνα. Ο Κος Κλίντον υποσχέθηκε ακόμη ότι η χώρα του θα βοηθήσει την Τουρκία να επιδιορθώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό του Αυγούστου αλλά και το σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Για χερσαία επιχείρηση στην Τσετσενία ετοιμάζεται η Ρωσία
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Τσετσενία, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επιτεθούν στην πρωτεύουσα Γκρόσνυ.Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Ανταποκριτής του BBC στα σύνορα της Τσετσενίας λέει ότι οι συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς των προσφύγων χειροτερεύουν διαρκώς. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το οκτώ τοις εκατό των παιδιών υποφέρουν από αναιμία λόγω αβιταμίνωσης.

Διαδηλώσεις στα Σκόπια κατά των προεδρικών εκλογών
Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Σκόπια, διαμαρτυρόμενοι για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, που αναδεικνύουν νέο πρόεδρο τον Μπορίς Τράικοφσκι, υποψήφιο του εθνικιστικού Βουμερεό που είναι το κύριο κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Αποτυχία στην Σρεμπρενίτσα ομολογούν τα Ηνωμένα Εθνη
Τα Ηνωμένα Εθνη ομολογούν ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την σφαγή χιλιάδων Μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, από Σέρβους της Βοσνίας, στην Σρεμπρενίτσα, το 1995. Σε ειδική έκθεση, ο Γενικός Γραμματέας, Κόφι Αννάν, αναφέρει ότι οι  ειρηνευτικές δυνάμεις στην Σρεμπρενίτσα ήταν λίγες και πολύ ελαφρά οπλισμένες. Προσθέτει δεν ότι τα Ηνωμένα Εθνη διέπραξαν λάθος τακτικής όταν δήλωσαν ανοικτά ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Σέρβων θα είναι η εσχάτη λύση.

Αισιοδοξία για τη Βόρεια Ιρλανδία
Αισιόδοξο κλίμα επικρατεί στις συνομιλίες για τη Βόρεια Ιρλανδία. Ο προεδρεύων, αμερικανός γερουσιαστής, George Mitchell, είπε ότι πιστεύει πως θα αρθεί το σημερινό αδιέξοδο, καθώς οι κύριες πολιτικές δυνάμεις τείνουν να συμφωνήσουν επί σχεδίου για τον σταδιακό αφοπλισμό του ΙΡΑ αλλά και για διακυβέρνηση της Βορείου Ιρλανδίας.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.