Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πόλεμος στην Τσετσενία κυριαρχεί στη συνόδο του Ο.Α.Σ.Ε.
Ο πόλεμος στην Τσετσενία κυριαρχεί στη συνόδο του Ο.Α.Σ.Ε.

18/11/99 (14:45 GMT)

Αποχώρησε ο Μπορίς Γιέλτσιν από την Κωνσταντινούπολη - η Τσετσενία κυριαρχεί στη σύνοδο του Ο.Α.Σ.Ε.
Στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.), που άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, κυριαρχεί το θέμα της Τσετσενίας. Για το θέμα υπήρξαν διαφωνίες και, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν αποχώρησε από την Κωνσταντινούπολη, επειδή, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, δεν έχει νόημα η παρουσία του εκεί, από την στιγμή που δεν θα υπογραφεί συνθήκη για την ασφάλεια σήμερα. Όμως, οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι υπήρχαν διαφωνίες για το περιεχόμενο της συνθήκης επειδή η Δύση ήθελε να υπάρχουν αναφορές στην Τσετσενία. Στο μεταξύ, η Υπάτη Αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες Σαντάκο Ογκάτα είχε χθες συνομιλίες στη Μόσχα για το θέμα της Τσετσενίας και επισκέφθηκε σήμερα προσφυγικούς καυταυλισμούς στη Ρωσική δημοκρατία της Ινγκουσετίας όπου έχουν καταφύγει περίπου 200.000 άνθρωποι από την γειτονική Τσετσενία.

Συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ
Η Ελλάδα υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετζεβίτ. Ο κ. Ετζεβίτ, από τη δική του πλευρά, τόνισε πως η χώρα του δεν έχει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας.

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει μέρος σε απευθείας συνομιλίες ο Ραούφ Ντενκτάς
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, με σημερινές του δηλώσεις, είπε ότι αν υπάρξει πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που αρχίζουν στις 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό θα δεχθεί να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Πρόσθεσε, όμως, ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει - όπως είπε χαρακτηριστικά - ότι είναι η μόνη εκπρόσωπος της Κύπρου θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

Ολοκλήρωσε το έργο του ο Αμερικανός μεσολαβητής για την Βόρεια Ιρλανδία
Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την Βόρεια Ιρλανδία Τζωρτζ Μίτσελ ολοκληρώνει το έργο του μετά από εβδομάδες δαπραγματεύσεων που είχαν σκοπό να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή. Ο IRA, που μάχεται για να τεθεί τέρμα στη Βρετανική κυριαρχία, συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα του αφοπλισμού του.

Διεθνής βοήθεια για το Κοσσυφοπέδιο
Διεθνείς οργανισμοί δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν βοήθεια ενός και πλέον  δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου. Σχεδόν το μισό από τα χρήματα αυτά θα καταβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στο όλο πακέτο βοήθειας θα συμβάλει και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Περιορίζει τις διαδηλώσεις η αντιπολίτευση στη Σερβία
Στη Σερβία, η Συμμαχία για την Αλλαγή της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι περιορίζει δραστικά τις καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι κατά της κυβέρνησης. Η αντιπολιτευτική συμμαχία επεκαλέσθη έλλειψη πόρων για τη διοργάνωση των διαδηλώσεων, αλλά παρατηρητές επισημαίνουν ότι και η συμμετοχή των πολιτών είχε περιοριστεί αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν είναι κακό να νιώθουμε χαρά για την δυστυχία των άλλων, λένε Γερμανοί ερευνητές
Ερευνητές στην Γερμανία ανακοίνωσαν ότι είναι υγιές για τους ανθρώπους να νιώθουν χαρά από την δυστυχία των άλλων. Η ψυχοαναλύτρια Κλαούντια Σις είπε στην Γερμανική εφημερίδα Μπιλντ ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ένοχοι για αυτά που νιώθουν επειδή το γέλιο αποτελεί το καλύτερο ηρεμιστικό για το άγχος.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.