Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, πριν την επίσκεψη Κλίντον
Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, πριν την επίσκεψη Κλίντον

19/11/99 (13.30 GMT)
 
 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Κλίντον
Η Ελληνική αστυνομία έχει οργανώσει την μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας από το τέλος του καθεστώτος των συνταγματαρχών πριν από 25 χρόνια, ενόψει της σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον στην Αθήνα. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι πολλοί Ελληνες είναι οργισμένοι λόγω της πρόσφατης νατοικής εκστρατείας εναντίον της Σερβίας και επίσης επιρρίπτουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις ευθύνες  για την υποστήριξη της επτάχρονης δικτατορίας και για τη μή αποτροπή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το κυπριακό και για σειρά διμερών θεμάτων.

Υπογραφή συμφώνου για τα συμβατικά όπλα στην σύνοδο του ΟΑΣΕ
Οι ηγέτες των κρατών - μελών του ΟΑΣΕ συνυπέγραψαν σύμφωνο για την αναθεώρηση της συνθήκης σχετικά με τα συμβατικά όπλα στην Ευρώπη. Στην τελετή υπογραφής που έγινε στην Κωνσταντινούπολη έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι τριάντα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Το σύμφωνο αποτελεί αναθεώρηση της αρχικής συνθήκης του 1991 για τα συμβατικά όπλα και έχει προσαρμοσθεί για να αντικατοπτρίσει τις μεταβολές μετά το τέλος του "Ψυχρού Πολέμου". Η συνυπογραφή προς στιγμή απειλήθηκε να ματαιωθεί μετά την διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Ρωσία και Δυτικές κυβερνήσεις σχετικά με την Τσετσενία. Ο πρόεδρος Γιέλτσιν είπε στους συγκεντρωμένους ηγέτες ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στη Ρωσία για το Τσετσενικό, αλλά σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες η Μόσχα αργότερα συμφώνησε να περιληφθεί στην τελική διακήρυξη της συνόδου και έκκληση για πολιτική επίλυση του τσετσενικού προβλήματος.

Συμφωνία για αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Κασπία
Ο πρόεδρος Κλίντον χαρακτήρισε ως πραγματικά ιστορική τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη από τους προέδρους της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και του Τουρκμενιστάν για την κατασκευή δύο αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα συνδέει την περιοχή της Κασπίας με τις Δυτικές αγορές. Ο αγωγός πετρελαίου -μήκους 1700 χιλιομέτρων από το Αζερμπαϊτζάν και ο δεύτερος αγωγός φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν θα καταλήγουν στο Τσεϊχάν, στις νότιες τουρκικές ακτές.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.